English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

06/04/2011

“Smid dine hæmninger - lyt til Nørgård!”

Hvis du på et eller andet tidspunkt har været på jagt efter klassiske CD'er i Købehavn, har du med al sandsynlighed truffet Birger Simonsen. Han bestyrede i en årrække den store klassiske afdeling på TP på Gl. Kongevej. Senere åbnede han sin egen klassiske butik under navnet Axel Klassisk, og nu huserer han bag disken i den nye Danacord-butik, som er åbnet i Vognmagergade i Indre København (tidligere kendt som Bånd- og Pladecenetret).

Birger Simonsen er en beskeden mand, som ikke vil have sit ansigt afbildet i cyberspace. Han ville hellere vise sine lange CD-hylder i den nyindrettede butik, som bugner af klassisk musik.

Som passioneret fan og forhandler af klassisk musik vil Birger altid gerne give CD-indspilninger et par stærke ord med på vejen. Her kan du se hans anbefalinger fra Dacapos katalog.


Per Nørgård: Symfonier nr. 3 og 7


"Per Nørgård er Danmarks uden tvivl største nulevende komponist. Her kan du opleve hans 7. symfoni - og her menes opleve, for sjældent har man hørt mage i nyere tid. Hans 3 symfoni er ren skønhed. Smid dine hæmninger væk, lyt til Nørgård!"


Carl Nielsen: Orkestermusik


"Carl Nielsens orkestermusik med Thomas Dausgaard og DR SymfoniOrkestret er i særklasse. En sprudlende veloplagt indspilning, som vi har solgt masser af gennem tiden...og lyden, den er i top! Her er alle de små Nielsen-orkesterværker, du måske mangler."Obo og klaver


"Max Artved og Per Salo er to danske super-musikere. Alt hvad de rører ved bliver til magi - således også denne dejlige CD. Jeg var til en koncert i 1996, hvor man skulle spille værkerne fra denne CD. Per Nørgård kom og fortalte, at hans gamle mester Vagn Holmboe var afgået ved døden selvsamme dag. Publikum rejste sig og holdt to minutters stilhed. Dette gjorde et stærkt indtryk på mig, og denne CD har været blandt mine favoritter siden. Nyd musik af Carl Nielsen, Niels Viggo Bentzon, Otto Mortensen, Vagn Holmboe & Per Nørgård!"


 


Gå til Danacord-butikkens hjemmeside  

A CC Music Store Solution