English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

16/01/2014

Coverhistorier - 10 år og 100 designs

For 10 år siden gjorde Dacapo sig fri af de gamle, røde covers og gik ind i et eventyrligt samarbejde med den herboende new zealandske designer, Denise Burt – som aldrig før havde arbejdet med musik.

I dag kan vi se tilbage på 10 år med fantastisk inspirerende samarbejde om designet for hver enkelt udgivelse – faktisk har vi over 250 covers med det ”nye” design i kataloget, hvilket er over halvdelen af alle Dacapos udgivelser.

Denise Burt udformer sit coverdesign i dialog med komponister, kunstnere og pladeselskaber. Og især når der er tale om nyskrevet musik, kan bølgerne gå højt – hvad enten samarbejdet foregår på dansk grund eller i New York, hvor Denise regelmæssigt designer for plademærket Cantaloupe.

Designfortællinger
Blandt sine covers til ny musik har Denise Burt udvalgt en samling på 100 titler, og på sin egen hjemmeside fortæller hun historien bag nogle af dem. Der var for eksempel coveret som blev til ved hjælp af gaffa-tape og bakteriemønstre, en spontan fotosession med en afklædt sangerinde i værkstedet på Vesterbro – og coveret, som Pelle Gudmundsen-Holmgreen hadede …

Se Denises egne coverhistorier her


A CC Music Store Solution