English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

17/09/2014

Nightingale String Quartet modtager ærefuld Gramophone Award

Nightingale String Quartet modtog onsdag aften prisen som Young Artist of the Year ved dette års Gramophone Awards – og er samtidig klar til at udgive deres tredje og sidste Langgaard-CD.

Verdens førende tidsskrift for klassisk musik, engelske Gramophone, uddelte onsdag aften sine eftertragtede Gramophone Awards i London, og her modtog Nightingale String Quartet som det første danske ensemble nogensinde den prestigefulde pris som Young Artist of the Year. De fire unge strygere, som endnu er studerende på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, er dermed med ét slag blevet indskrevet i rækken af klassiske verdensnavne, som gennem tiden har stået på scenen ved Gramophones traditionsrige prisceremoni i London.

I anledning af, at Nightingale String Quartet modtog prisen som Young Artist of the Year var kvartetten inviteret til at optræde ved prisoverrækkelsen i fornemt selskab med med kun to andre kunstnere: stjerneviolinisten Leonidas Kavakos og fløjtelegenden James Galway.

 

Visionær CD-serie

Nightingale String Quartet har i de seneste par år overrasket koncertpublikum og kritikere med et usædvanligt repertoirevalg, nemlig ukendte strygekvartetter fra 1920erne af den excentriske danske komponist Rued Langgaard. Med deres CD-serie, som nu afrundes med tredje og sidste udgivelse, er de fire danske strygere strøget direkte til tops i international musikpresse med udmærkelser som Editor’s Choice i verdens to førende tidsskrifter for klassisk musik, Gramophone og BBC Music Magazine. Også amerikanske, franske og tyske anmeldere er faldet for Nightingale String Quartets Langgaard-fortolkninger, og herhjemme er der ligeledes blevet uddelt topkarakterer til CD-udgivelserne, som bl.a. vandt P2 Prisen sidste år som Årets Danske CD-Udgivelse.

Ny CD i handlen

Samtidig med, at Nightingale String Quartet er rejst til London for at modtage sin Gramophone Award, udkommer den tredje og sidste CD i serien med Rued Langgaards strygekvartetter. Denne gang er det komponistens strygekvartetter nr. 1 og 5, og førstnævnte er en premiereindspilning, hvilket vil sige at musikken aldrig tidligere har været indspillet på CD.  Den danske udgivelsesdato er prisoverrækkelsesdagen 17. september, mens den internationale udgivelse først finder sted 1. november.

Se CD-trailer

Gå til udgivelsen "Rued Langgaard: Strygekvartetter Vol. 3"

 

 

”Frygtløse, ærlige og intelligente”

Andrew Mellor, Reviews Editor for Gramophone, udtaler om baggrunden for at tildele Nightingale String Quartet prisen som Young Artist of the Year:

Verden er fuld af talentfulde strygekvartetter lige nu. Nogle har vundet konkurrencer, nogle er blevet tilknyttet prominente koncertsteder eller har fået fornemme arbejdslegater. Nightingale String Quartet har valgt en anden vej og har skabt sig et navn ved at indspille udfordrende og ekspressive værker af en komponist, som mange stadig opfatter som en kuriositet. Resultatet viser, at disse fire musikere er lige så frygtløse som de er ærlige og intelligente. Deres Langgaard-indspilninger er gennemsyret af dyb eftertænksomhed og følelsesmæssig integritet. De har taget sig tid til arbejde med hver eneste frase i denne flygtige musik, og processen har udviklet kvartetten til et enestående ensemble samtidig med, at de med deres CD’er har beriget klassiske musikelskeres liv fra København til Caracas. Nightingale String Quartet er allerede i færd med at ændre vores måde at høre musik på, med deres innovative film og appetit på nyt repertoire. De viser nye veje for unge, klassiske kunstnere verden over, og derfor var de et oplagt valg til Gramophone’s Young Artist Award 2014.”

  

  

 

DACAPO 6.220577

RUED LANGGAARD (1893-1952)

STRYGEKVARTETTER VOL. 3

 

Nightingale String Quartet


    
VIDEO: Nightingale String Quartet spiller Langgaard (DRK)

CD trailer for denne udgivelse

A CC Music Store Solution