English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

Download-formater

 

Alle Dacapos mere end 500 udgivelser kan downloades i forskellige formater.

Hele kataloget er tilgængeligt i mp3 og i 16bit CD Quality (FLAC og WMA).
Et udvalg af vores seneste udgivelser kan også downloades i 24bit "Studio Master Quality" - se hvilke her

 

mp3
Selvom vores mp3-filer leveres i den bedst mulige opløsning (320kbps), er der tale om en reduceret lydkvalitet i forhold hvad du får på en CD. Hvis du afspiller musik på computeren eller på iPod'en, rækker mp3 dog ganske fint til dit behov.

 

16bit CD Quality
Alle vores udgivelser kan også downloades i såkaldt 16-bit CD-kvalitet. Man kan vælge at downloade i filformaterne FLAC eller WMA. Vær opmærksom på, at 16-bit filer er ca. dobbelt så tunge som mp3-filer (se størrelsesforskel forneden).

 

24bit "Studio Master Quality"
Studio master-filer er for dem, som gerne vil have en højere og mere eksklusiv lydkvalitet. Filerne er så at sige leveret direkte fra studiet i 24-bit, som er den opløsning, prodceren har optaget musikken i. Således har man mulighed for at opleve en væsentlig bedre lydkvalitet end den, man får fra CD-afspilning, som er begrænset til 16-bit. Med 24-bit oplevere man et mere rumligt lydbillede, hvor detaljerne står langt klarere og mere definerede.

Det fulde udbytte af Studio Master filer kræver dog noget ekstra af det udstyr, man afspiller sin musik på.

Niveauet af lydvalitet er yderligere bestemt af samplingfrekvensen, som kan være alt fra 44.1 kHz helt op til 192 kHz.

24bit-filer er alt efter samplingkfrekvensen op til 10 gange større/tungere end mp3-filer, hvilket betyder at det tager en del længere tid at downloade til sin computer, hvor filerne også vil optage langt mere plads på harddisken.

 

Forskel i størrelse  på et track af 3 minutters varighed:

24bit - ca. 40 mb
16bit - ca. 10 mb
mp3 - ca. 6 mb

 

Mere om filformater

 

FLAC - Free Lossless Audio Codec er et lydformat ligesom mp3 som kan downloades og afspilles på en PC, Mac, visse mp3-afspillere (men ikke iPod!) eller ud igennem et stereoanlæg med det rette udstyr.

FLAC er en komprimering af lyd ligesom mp3 men uden at der er tale om nogen form for tab i lydkvalitet.

Den rene, rå og meget tunge masterlyd bliver i FLAC "pakket sammen", ligesom når man zipper dokumenter for at gøre dem mindre pladskrævende på harddisken og ikke mindst hurtigere at downloade.

Med FLAC kan man således hurtigere downloade og derefter stadig afspille musikken i den samme fine, ukomprimerede lydkvalitet.

En FLAC fil er i størrelse en reducering på 60-70 procent af den rå wav.

FLAC kan ikke afspilles i iTunes. Men mange andre gratis afspillere som Winamp, Songbird og Foobar kan anbefales.

 

WMA - Our Windows Media Audio leverer også en tabsfri lydkvalitet. Ligesom med FLAC er WMA en komprimering af lyd uden tab I lydkvalitet.

WMA er særligt ment til PC-brugere, som fortrækker Windows Media Player som deres foretrukne medieafspiller. WMA-filer kan stadig afspilles på en gang række andre medieafspillere. 
A CC Music Store Solution