English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

Tove Lønskov  

klaver

Tove Lønskov har i mange år været docent ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Nordjysk Musikkonservatorium. Hun har en omfattende karriere som solist, kammermusiker og akkompagnatør i ind- og udland. Har været solist med de fleste danske symfoniorkestre og bl.a. arbejdet med dirigenter som Uri Segal, Thomas Briccetti, Jorma Panula, Zdenek Macal, Avi Ostrowsky og mange danske dirigenter.

Som kammermusiker har hun spillet med så berømte navne som fløjtenisten Jean-Pierre Rampal og den russiske violinist Leonid Kogan og gennem mange år været fast duo-partner med fløjtenisten András Adorján.

Sammen med pianisten Rodolfo Llambias danner hun en meget anerkendt klaver-duo, som har modtaget flere priser. Duoen har indspillet en lang række cd’er, bl.a. Debussy’s og Schubert’s samlede værker, og har koncerteret overalt i verden.

Hun har ligeledes arbejdet med mange fremragende sangere, hvilket har resulteret i talrige cd-indspilninger med bl.a. sange af Schubert, Richard Strauss, Schumann, Grieg, Schönberg, Børresen, Carl Nielsen, Schierbeck, Niels W. Gade, Heise, C.E.F. Weyse, Otto Mortensen og andre. På to meget roste solo-cd’er har hun indspillet klaverværker af Rued Langgaard, Poul Schierbeck og Otto Mortensen.

Tove Lønskov afholder jævnligt masterclasses i udlandet. Hun har desuden været lærer for mange af de betydeligste unge danske pianister.

Koncerter

18/10/2010   MusicWeb

Heise, Weise & Lange-Müller: Kærlighedssange
“Mathias Hedegaard makes the most of these songs and the recording is out of Dacapo’s top drawer.”
læs mere

07/05/2010   Århus Stiftstidende

Heise, Weyse and Lange-Müller: Love Songs
"Den unge tenor Mathias Hedegaard har stemmen og klangen til at bære sangene frem på en måde, der både respekterer og forfrisker."
læs mere

01/05/2010   Klassisk

Heise, Weyse and Lange-Müller: Love Songs
4 Stars

"Mathias Hedegard har en let og egal lyrisk tenor med fin og let forståelig tekstudtale. Ikke mindst Weyse-afdelingen er en fornøjelse med sangerens elegante melodiføring og energiske diktion."
læs mere

18/04/2010   Dansk Musik Tidsskrift

Love Songs
"Mathias Hedegaard har en naturlig sans for disse sange. Hans stemme er fast og præcis med en ung, overtonerig klang. Tove Lønskov akkompagnerer med stort pianistisk overskud, og hun lever med i alle de mindste musikalske og tekstnære nuancer."
læs mere

03/03/2010   Kristeligt Dagblad

Love Songs - Mathias Hedegaard and Tove Lønskov
5/5 Stars

"Hvor er det dog en pragtfuld udgivelse, som tenoren Mathias Hedegaard og pianisten Tove Lønskov sammen har begået (...) En noget nær perfekt CD."
læs mereDiskografi

Kærlighedssange
Kærlighedssange
Heise, Weyse & Lange-Müller

CD 8.226141 (2010)

Den unge, lyriske tenor Mathias Hedegaards fortolker det danske romantiske univers’ sødme og skønhed.


A CC Music Store Solution