English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

The Danish Horn Trio  

ensemble

Den Danske Horntrio har spillet et utal af koncerter, siden Christina Åstrand (violin), Jakob Keiding (horn) og Per Salo (klaver) fandt sammen i 1997. Det er en usædvanlig kombination af instrumenter - violin, valdhorn og klaver - som klinger helt fantastisk og forener toner fra tre vidt forskellige klangverdener på fornemste vis. Det mest berømte stykke for denne besætning er komponeret af Johannes Brahms, og værket har siden inspireret mange komponister som bl.a. György Ligeti og Hans Abrahamsen til at skrive for samme besætning; værker som Den Danske Horntrio selvsagt har på repertoiret. Den Danske Horntrio bliver oftest bedt om at spille de to berømte trioer af Ligeti og Brahms, men ét af målene for trioen er at åbne flere menneskers ører for dette specielle klangunivers, og det har afstedkommet flere bestillinger i årenes løb. En meget anmelderrost cd, som udkom i 2001 på det engelske pladeselskab Chandos, indeholder både Brahms' og Ligetis horntrioer. Cd'en var valgt som månedens cd i BBC Music Magazine i tiden lige efter udgivelsen. Den Danske Horntrio er hyppig gæst på danske og internationale musikfestivaler.

Koncerter

21/11/2011   American Record Guide

Distant Still - Trioer for violin, horn og klaver
"These Danish composers from three generations seem intent on forging their own paths ... this is a fascinating and powerful piece."
læs mere

01/10/2011   Gramophone

Ruders, Gudmundsen-Holmgreen, Eichberg: Distant Still - Trioer for violin, horn og klaver
"Taken together, they offer a fascinating cross-section of the diversity of temperament among Danish composers ... a disc that is as finely recorded as it is played."
læs mere

21/06/2011   Fyens Stiftstidende

Distant Still - Trioer for violin, horn og klaver
4/6 Stars

"De tre musikere har spillet sammen siden slut-90' erne, og viser til fulde, at instrumentsammensætningen er udfordrende og lytteværdig."
læs mere

08/06/2011   Kristeligt Dagblad

Distant Still - Trioer for violin, horn og klaver
4/6 Stars

"De tre musikere spiller hele vejen igennem med en omhyggelig sans for detaljerne."
læs mere


Foto: Agnete Schlichtkrull

Diskografi

Distant Still - Trioer for violin, horn og klaver
Distant Still - Trioer for violin, horn og klaver
Ruders, Gudmundsen-Holmgreen, Eichberg

CD 8.226549 (2011)

Værker komponeret specielt til Den Danske Horntrio af Poul Ruders, Pelle Gudmundsen-Holmgreen og Søren Nils Eichberg


A CC Music Store Solution