English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

Kammerkoret CAMERATA  

kor

Kammerkoret CAMERATA blev grundlagt i 1965 og anses som et af landets førende kammerkor. Koret er et professionelt arbejdende amatørkor, bestående af 25 erfarne sangere under ledelse af den unge dirigent Jakob Hultberg. Repertoiret spænder vidt med en blanding af kirkelig og verdslig vesteuropæisk musik. CAMERATA giver mange a cappella-koncerter og gæster ofte kirker og koncertsale i både ind- og udland. Koret sætter også store oratorier op et par gange om året. I mere end 20 år har Händels Messias tiltrukket fulde huse i Holmens Kirke lige før jul. Andre tilbagevendende oratorier tæller Bachs Matthæus- og Johannespassion samt Mozarts Requiem. CAMERATA har indspillet en lang række cd’er med musik af bl.a. Carl Nielsen, Vagn Holmboe og Poul Ruders, foruden en række udgivelser med musik til tekster af danske digtere. I 1999 modtog korets indspilning af Händels Messias en Dansk Grammy for Bedste Klassiske udgivelse. CAMERATA er en vigtig aktør i det danske musikliv. Gennem hyppige samarbejder med både etablerede og debuterende komponister, solister og musikere bidrager koret aktivt til udviklingen af det klassiske musikmiljø i Danmark. I september 2006 modtog CAMERATA Den Europæiske korpris, overrakt af Hans Kgl. Højhed Prinsgemalen, og i 2008 blev det til en 1. pris ved årets Holmboe-konkurrence. Senest har CAMERATA vundet 2. pris ved Aarhus International Choir Competition i 2010.

Koncerter

10/07/2016   Nordische Musik

MARTIN LUTZ: THERE IS A SPELL UPON YOUR LIPS
5/6 Stars

Es ist schön zu sehen, wie er den direkten Zugang zum »einfachen« Publikum nicht verweigert und doch kunstvolle, moderne Chormusik verfasst.
læs mere

31/05/2016   jcklassisk

MARTIN LUTZ There is a spell upon your lips
[..] "Det er gjort så fint og afbalanceret, at man som lytter indlever sig i den, som man kan gøre det i religiøs musik fra Mozart til Stravinskij, men den er som nævnt også tilsat et anderledes, spændende ”moderne” element, om man vil. [..]
læs mere

01/11/2015   New Classics

Martin Lutz: There is a spell upon your lips
"Martin Lutz is an artist with bold strokes, in terms of both style and genre"
læs mere

08/09/2015   American Record Guide

Martin Lutz: There Is a Spell upon Your Lips
"All the singers and players, in fact, are excellent."
læs mere


Foto: Mathias Bojesen, 2014

Diskografi

There is a spell upon your lips
There is a spell upon your lips
Martin Lutz

CD 8.224724 (2015)


A CC Music Store Solution