English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

Stefan Östersjö  

guitar

Guitaristen Stefan Östersjö, født 1967, er en de mest fremtrædende skikkelser inden for den ny musik i Sverige. Han arbejder vedvarende med komponister i både Sverige og udlandet i bestræbelsen på at udvide repertoiret for solo- og kammermusik med guitar. Stefan Östersjö har turneret i Europa, USA og Asien, og som solist har han samarbejdet med dirigenter som Lothar Zagrosek, Peter Eötvös, Pierre André Valade, Mario Venzago, Andrew Manze, Franck Ollu og Tuomas Ollila.

Siden sin debut-CD, som vandt en svensk Grammy i 1997, har Stefan Östersjö indspillet i stort omfang, bl.a. Per Nørgårds samlede guitarværker for Caprice Records i 2008. Stefan Östersjö har desuden en PhD i den ny musiks opførelsespraksis og holder foredrag samt master classes på universiteter, festivaler og konferencer verden over.

Koncerter

05/07/2012   Ny video: Per Nørgård - LIBRA
Se video fra indspilningen af Per Nørgårds store vokalcyklus Libra med DR VokalEnsemblet og tenorsolist Adam Riis
læs mere

08/03/2013   Gramophone

Per Nørgård: Libra
"Between the Danish National Vocal Ensemble's immaculate enunciation and Fredrik Malmberg's sensitive decrypting of Nørgård's multiple meanings, Nørgård's composition is revealed as being bold, beautiful and wise."
læs mere

01/03/2013   Classica

Per Nørgård: Libra & Scener for percussion og ensemble
3/4 Stars

Libra: "Non formatée et tres inspirée, envoûte par son aura particulière." Sceneries for percussion and ensemble: "Un saisissant moment de poésie contemporaine."
læs mere

01/02/2013   OPUS

Per Nørgård: Scener for percussion og ensemble
6/6 Stars

"Det speciella polyrytmiska pendlandet ger karaktär, liksom de märkligt ylande berg-och-dalbane-effekter som uppkommer i samband med spel på såg. (Vad allt ska inte en percussionist kunna!)"
læs mere

28/01/2013   American Record Guide

Per Nørgård: Libra
"If you’re fond of the music Kubrick used for 2001, you will love this."
læs mere

30/07/2012   Fyens Stiftstidende

Per Nørgård: Libra
4/6 Stars

"...med den Nørgårdske uendelighedsrække som bærende strukturprincip, oplever lytteren en svævende og kosmisk fornemmelse og løftes umærkeligt."
læs mere

20/07/2012   Jyllands-Posten

Per Nørgård: Libra
5/6 Stars

"Svimlende menneskelighed ... Nørgårds (...) vokalmusik (...) er karismatisk om noget og aldrig storladen eller medrivende pompøs".
læs mere

18/07/2012   Kristeligt Dagblad

Per Nørgård: Libra
4/6 Stars

"Lyder det fortænkt? Det er snarere gennemtænkt, som så mange af Per Nørgårds værker er det, gennemtænkte og gennemstrukturerede."
læs mereDiskografi

Libra
Libra
Per Nørgård

SACD 6.220622 (2012)

Fortryllende vokalmusik med en vision om verden i ekstatisk balance. En vokal tour de force i spektakulær lydkvalitet.


A CC Music Store Solution