English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

SCENATET  

ensemble

SCENATET blev grundlagt i 2008 af ensemblets kunstneriske leder Anna Berit Asp Christensen og bevæger sig i et tværkunstnerisk felt fra instrumentalteater og musikdramatik over happenings til områder med endnu udefinerede genrer. Ensemblet er kendetegnet ved at skabe konceptuelle kunstværker af høj kvalitet, hvor musikken er en del af en større helhed.

SCENATET arbejder rutineret med mange forskellige formater; sceniske, stedsspecifikke og kunstnerisk unikke såvel som mere klassiske, og udvikler mange nye værker i tæt samspil med komponister, instruktører, kunstnere, filmmagere samt festivaler og art spaces.

SCENATET består af 12 faste musikere og er anerkendt som et af de mest nyskabende og eksperimenterende ensembler for musik og kunst i Europa.

SCENATET har turneret i store dele af verden på berømte venues og ofte med uropførelser på programmet. Ensemblets koncerter finder også sted i uventede, men alligevel velkendte omgivelser som bl.a. indkøbscentre, baggårde og private hjem.

SCENATET har optrådt på anerkendte festivaler som bl.a. Ultima (NO), Transit (BE), November Musik (NL), Shanghai New Music Week (CHN), MaerzMusik (DE), Warszawa Autumn (PL), Bergen Festspillene (NO), SPOR (DK), Wundergrund (DK), Nordic Music Days (DK), Boreali (NO), hcmf// (UK) og Heroines of Sound (DE).

SCENATET har repræsenteret Danmark i EU-projektet NewAud – New Music: New
Audiences.

Koncerter

29/04/2016   Surreel sangsuite releases på SPOR Festival
Niels Rønsholdts "Me Quitte" udkommer lørdag 14. maj under SPOR Festivalen i Århus
læs mere

04/11/2016   Information

NIELS RØNSHOLDT: Me Quitte
"Me Quitte er bærer af en sjælden skønhed. (...) Den gennemborer vores forestillinger, og den efterlader os både rensede og konfuse."
læs mere

01/08/2016   Nordische Musik

NIELS RØNSHOLDT: Me Quitte
5/6 Stars

"'Me Quitte' er alt andet end svær avantgardekunst, snarere er det følsomt, skrøbeligt, bevægende, drømmende, ja faktisk charmerende"
læs mere

09/06/2016   Seismograf

NIELS RØNSHOLDT: ME QUITTE
"Ved at sætte komponistens skrøbelighed i fokus kradser han i billedet af den perfekt organiserende og genuint skabende komponist, som det 20. århundrede idealiserede."
læs mere

15/02/2016   SEISMOGRAF

EN HYLDEST TIL NAIVITETEN FRA EN FORTABT FØR-DIGITAL TID
"Der opstår en forskel mellem instrumenter, der på den ene side lader til at lyde som noget man kender, men på den anden alligevel ikke gør det – og her åbner mindernes rum sig, og en nostalgisk følelse breder sig. Just Christensens musik virker som en håndlavet hyldest til naiviteten fra en fortabt prædigital tid."
læs mere

01/02/2016   Klassisk

Symfoni for Hipstere
4/6 Stars

"Det er stærkt antiæstetisk og giver ny betydning til det gamle wienerfænomen Schrammelmusik. Men det er også et stykke moderne, bæredygtig storbykultur og lyder temmelig morsomt. Hans klangverden er unik, og jeg kan af ærligt hjerte anbefale dette møde med en komponist, der går i barndom."
læs mere

17/11/2015   Politiken

JEPPE JUST CHRISTENSEN: Songs & Movements
4/6 Hjerter

"Det handler om gentagelsernes og det håbløses stampende skønhed, og man bliver ikke et mindre lykkeligt menneske af at lytte med, når Jeppe Just Instituttet og kammerensemblet Scenatet dyrker glæden ved det skæve og nostalgiske"
læs mere

07/06/2011   Amazon (UK)

Juliana Hodkinson og Niels Rønsholdt: Fish & Fowl
4/5 Stars

"Gloriously abstract, yet possessed of an enigmatic narrative and emotional coherence, Fish and Fowl will keep you under its spell from beginning to end."
læs mere

11/02/2011   Politiken

Juliana Hodkinson og Niels Rønsholdt: Fish & Fowl
4/6 Hjerter

"Man bliver helt rød i hovedet af at lytte til komponisten Juliana Hodkinsons lydkollage."
læs mere

09/02/2011   Dagens Nyheter

Juliana Hodkinson; Niels Rønsholdt: Fish & Fowl
4/4 Stars

"Musiken trevar, famlar, smeker och vilar i ett oavbrutet spel mellan närhet och avstånd, det uttalade och det outtalade."
læs mere


Foto: Hanne Budtz-Jørgensen

Diskografi

Me Quitte
Me Quitte
Niels Rønsholdt

CD 8.226592 (2016)

Songs & Movements
Songs & Movements
Jeppe Just Christensen

CD 8.226548 (2015)

Fish & Fowl
Fish & Fowl
Juliana Hodkinson; Niels Rønsholdt

CD 8.226550 (2011)

To komponister omformer i et intimt og voldsomt eksperiment indspilningerne af deres kammerværker til et "super remix"


A CC Music Store Solution