English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

Phemius Consort  

ensemble

Phemius Consort er dannet af Jakob Bloch Jespersen og Allan Rasmussen. Phemius er navnet på den skjald i Homers Odyssé, som underholder med sang og harpespil ved Odysseus’ gård i Ithaka, imens Odysseus er væk hjemmefra på sin færd tilbage fra Troja. Odysseus’ kone Penelopeia finder Phemius’ sang for sørgelig, da den minder hende om hendes savnede mand, og hun beder derfor Phemius synge en mindre ulykkelig sang. Men Odysseus’ søn Telemachos siger, at Phemius skal have lov at synge, hvad han har på hjerte. Dette bliver et vendepunkt for den unge Telemachos, som derefter drager ud for at finde sin fader.

Som henholdsvis bassanger og cembalist var historien om sangeren og harpespilleren Phemius, som fremfører den musik, han har på hjerte, en oplagt reference, da Jakob Bloch Jespersen og Allan Rasmussen skulle finde et navn til deres fælles barokensemble. Nærværende CD er Phemius Consorts første udgivelse, og hertil har Jakob Bloch Jespersen og Allan Rasmussen håndplukket et hold af deres dygtigste kollegaer, som ville klæde netop Kingo og den tidlige barokmusik. Sopran Else Torp har især beskæftiget sig med musik fra barokken, såvel som helt nyskrevet musik, bl.a. som medlem af ensemblerne Ars Nova Copenhagen og Theatre of Voices. Det femstemmige stryger- consort består af nogle af Sydskandinaviens mest efterspurgte barokstrygere: Førsteviolinen spilles af den erfarne violinist og koncertmester i bl.a. Concerto Copenhagen, svenske Fredrik From. Andenviolinen varetages af en af Danmarks mest lovende yngre barokviolinister, kroatiskfødte Jesenka Balic Zunic. To erfarne herrer spiller de to violastemmer, nemlig serbiskfødte Rastko Roknik og polskfødte Gabriel Bania. Begge er bosat i Sydsverige og har i en årrække været tilknyttet bl.a. Concerto Copenhagen. Det samme har den engelskfødte cellist Thomas Pitt. Også han har i mange år været bosat uden for sit fædreland, i bl.a. Holland, Danmark og Finland. Svenske Fredrik Bock spiller både lut, teorbe og barokguitar på denne udgivelse. Fredrik er en af Skandinaviens travleste lutister og er fast inventar i bl.a. norske Barokksolistene.

Bassanger Jakob Bloch Jespersen er efterspurgt som koncertsanger over hele Europa med et repertoire strækkende sig fra det 17. til det 21. århundrede. Han optræder jævnligt med ensembler som Concerto Copenhagen, Nieuwe Philharmonie Utrecht, Kammerensemble Neue Musik Berlin og Theatre of Voices.

Cembalist og organist Allan Rasmussen er til daglig organist ved Frederiksberg Kirke. Herudover passer han en aktiv karriere som solist og kammermusiker i mange internationale sammenhænge, først og fremmest med ensemblerne Arte dei Suonatori og Les Ambassadeurs.

Koncerter

21/06/2015   Video trailer: Kingo med Phemius Consort
Se video fra indspilningen af albummet "Thomas Kingo's Sacred Songbooks"
læs mere

18/06/2015   Kingo uden puds – Ny CD og musikhøjmesse med Phemius Consort
En ny CD med Jakob Bloch Jespersen og hans Phemius Consort præsenterer for første gang Kingos salmer i den form, digteren selv havde tænkt dem. CD’en præsenteres ved en særlig Kingo-højmesse i Frederiksberg Kirke 28. juni.
læs mere

31/05/2016   jcklassisk

Thomas Kingo's Sacred Song Books
[..]"Fine righoldige artikler både på dansk og engelsk forøger værdien af en cd, som er et stykke levende musikhistorie. Der musiceres fornemt og alsidigt og i kontakt med salmeteksterne, som også er med i pladehæftet."
læs mere

01/05/2016   Fanfare

Thomas Kingo's Sacred Songs Book
"The performances are elegant and spirited throughout, and the hymns sung with clear diction. (...) Warmly recommended"
læs mere

28/01/2016   American Record Guide

Thomas Kingo's Sacred Song Books
"The songs and hymns are simple, direct, and attractive - qualities that clearly have helped win them durability among Danes. [...] 13 selections are offered here, sung with fetching loveliness by soprano Else Torp and with manly fervor by bass Jakob Bloch Jespersen."
læs mere

18/12/2015   Morgenbladet

Thomas Kingo's Sacred Song Books
"Phemius Consort gir salmene lette, tidsriktige arrangementer. Det er stilsikkert gjort, poengtert spilt og sunget med en overbevisende sammenstilling av patos og uskyld. De to sangerne, Else Torp og Jakob Bloch Pedersen, er skolerte barokksangere, men de synger som om de står i private rum, midt i en sammenkomst av familie og noen få, nære venner."
læs mere

04/12/2015   Harmonia Early Music

Thomas Kingo's Sacred Song Books
"Thomas Kingo’s Sacred Song Books is the Phemius Consort’s debut recording - and it’s a very enjoyable one."
læs mere

01/12/2015   Toronto Early Music News

Thomas Kingo's Sacred Song Books
"The two project singers Else Torp, soprano, and Jakob Bloch Jespersen, bass, are very fine indeed, with Else Torp having a powerful voice of great clarity and purity"
læs mere

01/09/2015   Organistbladet

Thomas Kingo's Sacred Song Books
"Kingos to små samlinger med titlen "Aandelige Siunge-koor" fra henholdsvis 1674 og 1681 er i følge den ene af Phemius Consorts to ledere, bassangeren Jakob Bloch Jespersen, blandt de vigtigste udgivelser i dansk litteraturhistorie."
læs mere

01/09/2015   Fyens Stifttidende

Thomas Kingo's Sacred Song Books
4/6 Stars

"Der synges og musiceres elegant og levende"
læs mere

15/08/2015   Jyllands-Posten

Thomas Kingo's Sacred Song Books
"Balanceret nydelse"
læs mere

01/08/2015   David's Review Corner

Thomas Kingo's Sacred Song Books
"For lovers of Baroque music this is a ‘must have’ release"
læs mere

27/07/2015   Flensborg Amtsavis

Thomas Kingo's Sacred Song Books
"...pladen er en ægte perle: "Man kan sige, at vi har befriet Kingo fra flere århundreders lag puds, som fællessangtraditionen i folkekirken har tilført hans salmer""
læs mere

17/07/2015   Weekendavisen

Thomas Kingo's Sacred Song Books
"Svulmende nydelser - barokdigteren Thomas Kingos sange i forbilledlig stiltro udførelse. De blev ikke skrevet til kirken, men til hjemmet."
læs mere

16/07/2015   Politiken

Kingos salmer skulle synges derhjemme
4/6 Hjerter

"Skrevet på dansk, som de er, skulle salmerne styrke danskerens tro, og selv om de næppe ofte har været sunget så rent og nuanceret som her af sopranen Else Torp og bassen Jakob Bloch Jespersen, så er dette en vellykket cd at blive klog af."
læs mere

08/07/2015   Kristeligt Dagblad

Thomas Kingo's Sacred Song Books
5/6 Stars

"Til alle der elsker danske salmer"
læs mere

28/06/2015   GregersDH

Thomas Kingo’s Sacred Song Books
4/6 Stars

"Sært og tankevækkende... Sangene bliver sunget med stærk indlevelse af Jakob Bloch Jespersen og Else Torp. En mandig bas, der lever hvert ord i salmerne og tilfører dem prægtig klang. Og en lysende, rent syngende sopran med næsten barnlig klang trods den modne artikulation."
læs mereDiskografi

Thomas Kingo's Sacred Song Books
Thomas Kingo's Sacred Song Books

CD 8.226121 (2015)


A CC Music Store Solution