English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

Jonas Olesen (ir)   (Født 1979)

computer

Med computer og synthesizere skaber ir (alias Jonas Olesen f. 1979) soundscapes, lydcollager og klangmontager der oftest har et tonalt tilhørsforhold, men som er behæftet med et væld af fejllyde. Han får computeren til at lyde som en hakkende og spruttende gammel maskine, men formår netop ud af dette porøse univers at skabe et charmerende og nytænkende udtryk. Han dekonstruerer sit materiale ved at klippe det op og loope det i tilfældige tempi. Disse opklippede figurer vælter ind over hinanden og udfordrer vores forståelse af frasering og rytme i musik. Lydene er processeret på henkastet vis, så klangfarven changerer på en overraskende, rig og uforudsigelig måde. Ir søger med sine teknikker ind i et imaginært digitalt landskab, hvor musikhistoriske samplinger og digitale data konv ert eres_m ere elle!r min+dre he lDigt.

For mere info, læs Torben Sangilds artikel om ir i anledningen af cd-udgivelsen på selskabet kontur efteråret 2005.

xskalleper.adr.dk

Koncerter

27/04/2013   Headphone Commute

DIEM 25 Anniversary
"Fans of early electronica will enjoy."
læs mere

11/10/2012   MusicWeb International

DIEM 25-års jubiluæm
"This is something which stimulates and educates.", "If you want to know what happened in Denmark after the Yamaha DX7 was relegated to a dusty cupboard, this is a hot place to find out."
læs mere

03/10/2012   Gramophone

DIEM 25-års jubilæum
"An intelligently conceived musical idea is served by technology."
læs mereDiskografi

Electronic Music Produced at DIEM 1987-2012
Electronic Music Produced at DIEM 1987-2012
DIEM

CD 8.226559-60 (2012)

Kavalkade af elektroniske værker, skabt gennem 25 år af et bredt udvalg af danske komponister i Dansk Institut for Elektronisk Musik


A CC Music Store Solution