English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

Jeppe Just Christensen  

komponist

Jeppe Just Christensen (f. 1978) er uddannet i komposition og musikteori på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2005. Han har modtaget undervisning af bl.a. Ivar Frounberg, Hans Abrahamsen, Niels Rosing-Schow og Bent Sørensen. I 2005-2006 læste han på Hochschule für Musik, Karlsruhe, hos Wolfgang Rihm. I 2008 debuterede han fra Det Kongelige
Danske Musikkonservatorium, hvor han i dag underviser i bl.a. komposition.

I sin musik arbejder Jeppe Just Christensen med forskellige former for elementer med henvisninger til hverdagsobjekter, bevægelse, barndom og nostalgi. Han er interesseret i amatørisme, folkemusik, streetmusik og arbejder bl.a. med one-man-band-koncepter. Han genbruger fundne objekter/instrumenter og bruger disse i nye konstellationer, både musikalsk og visuelt.

Jeppe Just arbejder sammen med forskellige ensembler og bruger bl.a. elektriske og om- og hjemmebyggede instrumenter i sin musik. I 2011 startede han Jeppe Just Instituttet sammen med Matias Seibæk og David Hildebrandt. Hans værker har været opført af blandt andre Ensemble Recherche, Klangforum Wien, SCENATET og Athelas Sinfonietta.

Jeppe Just har modtaget adskillige priser og stipendier, bl.a. Wilhelm Hansen prisen i 2007, Léonie Sonnings stipendium i 2009 samt et 3-årig stipendium fra Statens Kunstfond fra 2011-2014. I 2009-2010 var han huskomponist hos Athelas Sinfonietta Copenhagen.

Koncerter

15/02/2016   SEISMOGRAF

EN HYLDEST TIL NAIVITETEN FRA EN FORTABT FØR-DIGITAL TID
"Der opstår en forskel mellem instrumenter, der på den ene side lader til at lyde som noget man kender, men på den anden alligevel ikke gør det – og her åbner mindernes rum sig, og en nostalgisk følelse breder sig. Just Christensens musik virker som en håndlavet hyldest til naiviteten fra en fortabt prædigital tid."
læs mere

01/02/2016   Klassisk

Symfoni for Hipstere
4/6 Stars

"Det er stærkt antiæstetisk og giver ny betydning til det gamle wienerfænomen Schrammelmusik. Men det er også et stykke moderne, bæredygtig storbykultur og lyder temmelig morsomt. Hans klangverden er unik, og jeg kan af ærligt hjerte anbefale dette møde med en komponist, der går i barndom."
læs mere

17/11/2015   Politiken

JEPPE JUST CHRISTENSEN: Songs & Movements
4/6 Hjerter

"Det handler om gentagelsernes og det håbløses stampende skønhed, og man bliver ikke et mindre lykkeligt menneske af at lytte med, når Jeppe Just Instituttet og kammerensemblet Scenatet dyrker glæden ved det skæve og nostalgiske"
læs mere


Foto: Alexander Banck-Petersen

Diskografi

Songs & Movements
Songs & Movements
Jeppe Just Christensen

CD 8.226548 (2015)


A CC Music Store Solution