English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

Henrik Dam Thomsen  

cello

Henrik Dam Thomsen har siden 1999 kombineret en stilling som 1. solocellist i DR Symfoniorkestret med et alsidigt virke som solist, kammermusiker og lærer på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. 

Han er uddannet i København, London og Bloomington (Indiana, USA), af prominente navne som Morten Zeuthen, Torleif Thedeen, William Pleeth og Janos Starker. Dermed er Henrik Dam Thomsen både præget af den fornemme skandinaviske cellotradition og nogle af den internationale celloverdens største personligheder.

Efter debuten fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 1998 skrev Berlingske Tidende: "Forventningerne var skyhøje. De blev overgået. Næppe nogen havde drømt om en debutkoncert på et så højt solistisk, virtuost og kunstnerisk niveau som det, Henrik Dam Thomsen præsterede. Nærværende anmelder kan i hvert fald ikke huske noget mere overbevisende fra de sidste 35 år."

Henrik Dam Thomsen har medvirket ved utallige koncerter og musikfestivaler i Europa, USA og Asien både som solist og kammermusiker med bl.a Sartory Quartet og Copenhagen Cello Quartet. Han har desuden markeret sig som improvisations-musiker, hvilket har sat ham i forbindelse med en lang række danske og internationale jazz-stjerner. 

Lyden af hans cello har været med til at forme en lang række film-scores og her er hans solistiske præstationer på flere Robert-vindende soundtracks til Lars von Triers film særligt markante.

På CD er det blevet til 4 udgivelser i eget navn, der alle har høstet stor international anerkendelse. 

Hans debut-CD med værker af Kodaly og Britten (Chandos Records, 2004) blev nomineret  til en Danish Music award fik en stribe fremragende anmeldelser fra den internationale presse.

Duo-CD'en, French Pieces fra 2006 blev kåret til "CD of the month" i det internationale stryger-fagblad "The Strad" og var i årevis en af de mest spillede CD’er på P2. 

I 2008 udkom live fra DVD/CD med værker af Kodaly, Brahms og Dvorak (cellokoncert med DR-symfoniorkestret og Thomas Dausgaard)

 

 

www.henrikdamthomsen.com

Koncerter

29/06/2016   DR og Dacapo præsenterer nyt klassisk albumformat
Dacapo og DR præsenterer i fællesskab et nyt app-album med fransk cellomusik indspillet af Henrik Dam Thomsen og Ulrich Stærk
læs mere

06/01/2017   American Record Guide

More French Pieces
»The clarity and attention-getting accents, particularly in Staerk’s piano-playing, make this a rather individual and satisfying reading. Thomsen’s playing is also a plus, and the recording contributes to the effect«
læs mere

01/09/2016   Politiken

More French Pieces
5/6 Hjerter

»Veldoseret smagfuldhed. Søde, sovsede franske fristelser«
læs mere

30/08/2016   jcKlassisk

More French Pieces
»Musik, som det giver en indre ro og glæde at lytte til. En noget nær ideel gaveide også til tålmodige sjæle, som er på vej ind i den klassiske musik«
læs mere

19/07/2016   Fyns Amts Avis

MORE FRENCH PIECES
4/6 Stars

»Debussys elegisktragiske og ultrakorte sonate, præget af krig og personlig tragedie, spillet med netop den mørke timbre, som værket kræver«
læs mere

01/07/2016   David's Review Corner

More French Pieces
»The piano sound is as good as you will find, and in this field of music the disc is a rare gem not to be missed«
læs mereDiskografi

More French Pieces
More French Pieces

CD 8.224727 (2016)


A CC Music Store Solution