English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi
e-maerket

Figura Ensemble  

ensemble

Figura Ensemble består af komponisten Peter Bruun, forfatteren Ursula Andkjær Olsen, grafikeren Filippa Berglund, mezzosopranen Helene Gjerris, slagtøjsspilleren Frans Hansen, klarinettisten Anna Klett og kontrabassisten Jesper Egelund.

Figura Ensemble har eksisteret siden 1992 og startede med en gruppe af unge, entusiastiske studerende fra Det Jyske Musikkonservatorium, der alle nu er fagfolk med en stor kærlighed til ny kompositionsmusik. Gennem årene har ensemblet opfordret en lang række danske komponister, fra unge studerende til etablerede komponister, til at skrive for dette meget usædvanligt sammensat ensemble. Gang på gang har Figura sat unikke programmer sammen, der spænder fra kraftfuldt vokal drama, bløde lyde og 'klassisk' improvisationsmusik til hard-core elektro-akustisk musik, et område, som Figura er et af de få ensembler i Danmark der arbejder med kontinuerligt.

Peter Bruun skrev i 2002 musikken til succesoperaen MIKI Alone til Figura Ensemble og modtog for den i 2008 Nordisk Råds Musikpris.

KoncerterDiskografi

Miki Alone - Syv sange for en gal kvinde
Miki Alone - Syv sange for en gal kvinde
Peter Bruun

CD 8.226555 (2008)

Virtuos kammeropera belønnet med Nordisk Råds Musikpris

... to arrive where we started ...
... to arrive where we started ...

CD 8.224143 (2000)

Ny dansk musik fra 1990’erne med avantgarde-ensemblet Figura


A CC Music Store Solution