English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

Duo Åstrand/Salo  

Duo Åstrand/Salo består af Christina Åstrand (violin) og Per Salo (klaver), som gennem mange års samspil har opbygget et omfattende repertoire fra Bach til den helt nye musik. Dansk musik har en stor plads i duoens repertoire. Et af de to musikeres fælles mål er at udbrede kendskabet til dansk musik både i og uden for Danmark, hvilket deres CD produktion også bærer præg af. Og deres koncertprogrammer indeholder næsten altid danske værker. I 2007 modtog duoens CD med Carl Nielsens violinsonater to priser ved Danish Music Award, og i 2009 udgav de en anmelderrost CD med de tre violinsonater af den danske romantiker Niels W. Gade. I 2012 udgav duoen violinsonater af Ravel, Bloch og Janacek på både CD og DVD for Orchid Classics, optaget i DR Koncerthusets smukke koncertsal i København.

Christina Åstrand og Per Salo er begge ansat i DR Symfoniorkestret som henholdsvis koncertmester og pianist/organist. Åstrand er en af de mest bemærkelsesværdige violinister i Skandinavien i dag. Hun gæster jævnligt de førende symfoniorkestre i Skandinavien som solist. Mange danske komponister har skrevet og tilegnet hende værker og hun er én af de få violinister i verden som har Györgi Ligetis violinkoncert på repertoiret. 2014 har Christina Åstrand sin amerikanske debut med N. W. Gades violinkoncert hos Chicago Philharmonic Orchestra. Christina Åstrand spiller på en Stradivarius fra 1705.

Per Salo studerede klaver og orgel i Danmark, Italien og USA. Han er en aktiv solist og kammermusiker og har turneret med et omfattende repertoire i bl.a. Skandinavien, Europa, Korea og USA. Mange danske komponister har skrevet musik til ham, bl.a. Per Nørgård som skrev og dedikerede sin klaverkoncert Concerto in due Tempi til ham.

Som solister har Åstrand og Salo hver indspillet violin- og klaverkoncerterne af Per Nørgård på CD for Chandos samt Emil Hartmanns violin- og klaverkoncerter for Dacapo. Åstrand er ligeledes solist på en Dacapo-cd i tre danske romantiske violinkoncerter af Niels W. Gade, P.E. Lange-Müller og Rued Langgaard, ligesom Salo medvirkede som klaversolist på DR SymfoniOrkestrets CD-indspilning af Rued Langgaards 3. symfoni med Thomas Dausgaard.

Koncerter

04/06/2014   Sjældne sonater med Duo Åstrand/Salo
Christina Åstrand og Per Salo har opdaget en mesterlig samling violinsonater af dansk-tyske Friedrich Kuhlau.
læs mere

02/12/2014   MusicWeb International

Friedrich Kuhlau: Violinsonater vol. 1
"The performances are stylish and deft, and appropriately modest where need be. They’ve been well recorded."
læs mere

10/11/2014   Gramophone

Friedrich Kuhlau: Violinsonater vol. 1
"The playing on the new Dacapo disc is admirably clean, flexible and responsive, both to the music and between the two players."
læs mere

25/09/2014   MusicWeb International

Friedrich Kuhlau Violinsonater vol. 1
"Op. 79 seem to offer a more personal insight into Kuhlau the composer and his individual style."
læs mere

01/09/2014   Klassisk

Forfriskende Guldalderromantik
4/6 Stars

"Christina Åstrand og Per Salo spiller med glød og gejst."
læs mere

04/08/2014   David's Review Corner

Friedrich Kuhlau: Violinsonater vol. 1
"They are duos with an equally demanding part for piano, much of the thematic content given to the keyboard, the violin’s role being decorative."
læs mere

26/06/2014   Kristeligt Dagblad

Friedrich Kuhlau: Violinsonater vol. 1
4/6 Stars

"Christina Åstrand og Per Salo spiller alle fire sonater med en velgørende naturlighed og stilsans, og udgivelsen vil givetvis vække både glæde og forundring blandt musikinteresserede."
læs mere

26/06/2014   Fyens Stiftstidende

Guldaldermusik for to
4/6 Stars

"Det er ikke ”stor” musik, men udførelsen her med to af landets erfarne kunstnere berettiger bestemt opmærksomhed."
læs mere

20/06/2014   Jyllands-Posten

Romantisk Tænding
4/6 Stars

"Salo virker i den grad tændt, og hans spændstige bund giver Åstrand mulighed for at krænge sjælen ud mellem nodelinjerne og levere andet end en tur i guldaldertrædemøllen."
læs mere

18/06/2014   JC Klassisk

Friedrich Kuhlau: Violinsonater vol. 1
"Samarbejdet betyder musik, som i sin inderlighed og sit udtryk giver en romantisk friskhed, som det er ideelt at lytte til netop nu."
læs mereDiskografi

Violinsonater vol. 1
Violinsonater vol. 1
Friedrich Kuhlau

CD 8.226082 (2014)

Fire sonater af Kuhlau, der med sit store netværk var dansk musiks mest internationale komponist i 1820'erne og 1830'erne


A CC Music Store Solution