English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi
e-maerket

Nye udgivelserse alle

Symfonier 1 og 4

Carl Nielsen

"Hensynsløs, men uskyldig – som et barn, der leger med dynamit." Sådan blev Carl Nielsens Symfoni Nr. 1 beskrevet i den danske presse ved uropførelsen i 1894.  Denne anmelderroste serie med New York Philharmonic og chefdirigent Alan Gilbert viser Nielsen som en af de mest rå og dynamiske komponister fra den tidlige modernisme. På CD'en her kombineres komponistens imponerende symfoniske debutværk med den banebrydende fjerde symfoni, "Det uudslukkelige".

"The most thrilling of modern accounts" Gramophone

 

Specialpris i oktober kr. 99,50 (normalpris kr. 149,50)

 

Se videoer

Læs mere

Strygekvartetter Vol. 3

Rued Langgaard

Her er den tredje og sidste udgivelse i Dacapos prisbelønnede CD-serie med alle Rued Langgaards strygekvartetter, som netop har indbragt danske Nightingale String Quartet prisen som 'Young Artist of the Year' ved årets Gramophone Awards. Udgivelsen byder bl.a. på den længe ventede premiereindspilning af Langgaards allerførste kvartet fra 1914, som den følsomme komponist selv kasserede – og måtte rekonstruere helt efter hukommelsen, da han alligevel fortrød.

 

"Hvornår har det lige lydt så dejligt?... Et sæt, som vil stå som det ultimative mange år frem Berlingske

Se CD trailer

Læs mere

Requiem

John Frandsen

Nu kan John Frandsens storslåede Requiem opleves i surround sound på en ny dobbelt-CD indspillet i Koncerthuset lige efter uropførelsen sidste år. Værket er tilegnet ofrene for tragedien på Utøya og folder sig ud i en stærk, bredspektret kor- og orkestersats over den latinske messetekst i fascinerende vekslen med intime solosalmer sunget af den færøske visesanger Teitur.

"John Frandsens Rekviem til minde om ofrene på Utøya overgik alle forventninger"  Berlingske

"Koncerthuset stod i flammer af rå urkraft... et gigantisk, dramatisk orgie af musik og lydeffekter."  Politiken

 

Læs mere

Violinsonater vol. 1

Friedrich Kuhlau

Komponisten Friedrich Kuhlau flygtede fra Tyskland til Danmark under Napoleonskrigene, og blev med sin stærke og kosmopolitiske personlighed en ener - og samtidig en hovedperson - i den danske guldalder. Kuhlau kæmpede for nye toner i dansk musik, og hans velklingende violinsonater er de første danske sonater i romantisk stil. Med denne indspilning kaster Duo Åstrand/Salo ny glans over musikken, som kun sjældent har været opført i vor tid.

 

Læs mere

Symfonier 1 & 8

Per Nørgård

Med denne premiereindspilning kaster Wiener Filharmonikerne nyt lys på nordisk musiks mest visionære stemme og en af vor tids største symfonikere, komponisten Per Nørgård (f. 1932). Under ledelse af finske Sakari Oramo er disse opførelser af Nørgårds symfonier nr. 1 og 8 - to symfoniske milepæle skrevet med næsten seks årtiers mellemrum - det legendariske orkesters første indspilning nogensinde af ny nordisk musik.

 

"Som en skabelse, en smuk fødsel, en omvendt naturkatastrofe."  Berlingske

"Cd’en er en rejse fra mørke til lys. Fra sort strenghed til glitrende leg... En rejse, det er en gave at få lov at deltage i også via denne nye indspilning."    Politiken

 

Læs mere

Wood Works (CD)

Den Danske Strygekvartets kærlighed til den traditionelle, skandinaviske folkemusik er snart lige så kendt som kvartettens fornemme greb om det klassiske repertoire. Nu udgiver kvartetten albummet "Wood Works", som præsenterer de fire strygeres yndlingsmelodier fra den nordiske folkemusik - bl.a. det 400 år gamle brudestykke fra Fanø, som i en videooptagelse er nået vidt omkring på YouTube og Vimeo med over 50.000 afspilninger.

 

Se video trailer

Læs mere

Dust encapsulated

Rune Glerup

Rune Glerup (f. 1981) fremhæves som en af sin generations mest personlige og originale komponister, og udmærker sig bl.a. ved at arbejde rumligt med sin musik. Her er fem af hans værker indspillet for første gang på CD af Athelas Sinfonietta, den franske dirigent Pierre-André Valade og solisterne Neel Bramsnæs Teilmann (klaver) og Mathias Friis-Hansen (slagtøj).

"En stærkt fascinerende portræt-CD... Som at sidde stille midt i et udstillingslokale, hvor kunstværkerne farer forbi hængende på udspændte liner i rummet."   Politiken


Se video

 

Læs mere

Vi leverer CD'er med post til adresser i hele verden - med gratis ekspedition og forsendelse.

Nyhederlæs alle nyheder

Fra Valby over YouTube og Facebook til Warszawa

Anders Koppel’s unconventional way of finding a young soloist for a new CD recording

Læs mere
Ny video: Marianna Bednarska spiller Anders Koppel

Anders Koppel og Marianna Bednarska fortæller historien om deres usædvanlige samarbejde.

Læs mere
New York Philharmonic kickstarter Nielsen-året med ny CD

New York Philharmonic varmer op til Nielsen-året med tre koncerter, CD-release og ny live-indspilning i Avery Fisher Hall

Læs mere
Nightingale String Quartet modtager ærefuld Gramophone Award

Nightingale String Quartet modtager prisen som Young Artist of the Year ved dette års Gramophone Awards – og udgiver samtidig tredje og sidste Langgaard-CD.

Læs mere

CD Top 5

1. Wood Works (CD)

2. Symfonier 1 og 4
Carl Nielsen

3. 45 symfonier
W.A. Mozart

4. Strygekvartetter Vol. 3
Rued Langgaard

5. Requiem
John Frandsen

Download Top 5

1. Wood Works (CD)

2. Symfonier 1 og 4
Carl Nielsen

3. Strygekvartetter Vol. 3
Rued Langgaard

4. Symfonier 1 & 8
Per Nørgård

5. Violinsonater vol. 1
Friedrich Kuhlau


A CC Music Store Solution