English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi
e-maerket

Nye udgivelserse alle

Thomas Kingo's Sacred Song Books

På denne udgivelse præsenterer sangerne Jakob Bloch Jespersen og Else Torp sammen med Phemius Consort et udvalg af de smukkeste Kingo-salmer som de oprindeligt var tænkt, nemlig som solosange med tilhørende musik fra baroktidens populære viser, danse og instrumentalværker af bl.a. Dietrich Buxtehude, Jean-Baptiste Lully, Adam Krieger og Johann Schop.

 

Se video

 

Læs mere

Symfonier og koncerter

Carl Nielsen

Denne eksklusive 4CD boks samler alle New York Philharmonics nye indspilninger af Carl Nielsens symfonier og koncerter under chefdirigent Alan Gilbert, kendt som The Nielsen Project. Udgivelsen er en milepæl i den internationale markering af Carl Nielsens jubilæumsår, og samtidig et stærkt, kunstnerisk statement for det berømte amerikanske orkester og solisterne Nikolaj Znaider (violin), Anthony McGill (klarinet) og Robert Langevin (fløjte).

"Fresh and daring Nielsen" BBC Music Magazine

"An occasion to celebrate for Nielsen lovers everywhere"
The New York Times

Læs mere

Maskarade

Carl Nielsen

Carl Nielsen's populære komedieopera Maskarade har siden førsteopførelsen i 1906 haft særstatus på den danske nationalscene. Med denne nye indspilning leder Michael Schønwandt et hold af vor generations bedste Nielsen-sangere og DR SymfoniOrkestret gennem det på én gang festlige og rørende plot. Der er tale om den første studieindspilning af Maskarade i vort årtusinde, og optagelsen er lavet i surround sound i Koncerthusets ideelle indspilningsakustik.

 

Se trailer

Læs mere

Koncerter

Carl Nielsen

Til denne nye live-indspilning af Carl Nielsens tre solokoncerter har New York Philharmonic og chefdirigent Alan Gilbert valgt at benytte orkestrets fænomenale førsteblæsere, klarinettisten Anthony McGill og fløjtenisten Robert Langevin i solopartierne, sammen med danske Nikolaj Znaider som violinsolist. Dette er den sidste individuelle udgivelse i The Nielsen Project, og indspilningen indgår samtidig i den samlede boks-udgivelse.


 

Læs mere

Double Triple Koppel

Anders Koppel

Komponisten Anders Koppel og blokfløjtevirtuosen Michala Petri har kendt hinanden siden barndommen, men med denne indspilning mødes de to musikalske ikoner for første gang på CD. I to livfulde koncerter med helt usædvanlig solistbesætning er komponistens søn, saxofonisten Benjamin Koppel, den gennemgående figur - i spændende samspil med Michala Petri og solisterne Eugene Hye-Knudsen og Tine Rehling.

Læs mere

Sange for kor

Carl Nielsen

"Det er underligt, at naar jeg skriver disse letfattelige, enkle Melodier er det som om det slet ikke er mig der komponerer; det er som om det var det danske Folk som ønsker noget igennem mig." Sådan sagde Carl Nielsen, der blev en lidenskabelig fornyer af den danske sangtradition med sine flere hundrede kunst- og fællessange. På denne nye indspilning præsenterer Ars Nova Copenhagen et udvalg af Nielsens mest elskede, folkelige sange fra Højskolesangbogen i firstemmig a cappella-udsættelse af komponistens egen klaversats.

 

"Ars Nova synger med smuk balance og perfekt klanglig egalitet."
 Politiken


DR P2 UGENS ALBUM uge 5

 

Læs mere

Wood Works (CD)

P2 PRISEN 2015 - ÅRETS DANSKE CD-UDGIVELSE

Den Danske Strygekvartets store kærlighed til traditionel folkemusik er snart lige så kendt som kvartettens fornemme greb om det klassiske repertoire. Her er albummet "Wood Works", som præsenterer de fire strygeres egne arrangementer af yndlingsmelodierne - bl.a. det 400 år gamle brudestykke fra Fanø, som i en videooptagelse er nået vidt omkring på YouTube og Vimeo med over 50.000 afspilninger.


"Et gysende smukt album" Klassisk

 
Se video trailer

 

Læs mere

Vi leverer CD'er med post til adresser i hele verden - med gratis ekspedition og forsendelse.

Nyhederlæs alle nyheder

Nørgård-symfonier vinder Gramophone Award

Årets Gramophone Award i kategorien Best Contemporary Recording går til Per Nørgårds 1. og 8. symfoni indspillet af Winer Filharmonikerne og Sakari Oramo

Læs mere
BBC-udmærkelse til Maskarade

BBC Music Magazine har udvalgt Maskarade som månedens operaindspilning med udmærkelsen "Choice"

Læs mere
Coverdesign i NPR og The Guardian

Denise Burts cover-kunst er i fokus på amerikanske NPR og i engelske The Guardian

Læs mere
To Gramophone-nomineringer til Dacapo

To Dacapo-udgivelser er med i opløbet om Gramophone Awards 2015!

Læs mere

CD Top 5

1. Wood Works (CD)

2. Symfonier 5 og 6
Carl Nielsen

3. 45 symfonier
W.A. Mozart

4. Sange for kor
Carl Nielsen

5. Early & Late
Various

Download Top 5

1. Symfonier 5 og 6
Carl Nielsen

2. Wood Works (CD)

3. Marimbakoncerter
Anders Koppel

4. Sange for kor
Carl Nielsen

5. Early & Late
Various


A CC Music Store Solution