English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi
e-maerket

Nye udgivelserse alle

Green Ground

Pelle Gudmundsen-Holmgreen

Denne CD præsenterer en enestående ny værksamling af netop afdøde Pelle Gudmundsen-Holmgreen, skrevet og dedikeret til hans GRAMMY®-vindende venner i Kronos Kvartetten og Theatre of Voices med dirigent Paul Hillier. Med middelalderlige tekster, og med musikalsk inspiration fra det barokke ground-princip og en vis berømt kanon, inviterer Green Ground lytteren på en kaleidoskopisk rejse gennem PGHs verden.

 

Læs mere

Incontri

Pelle Gudmundsen-Holmgreen

Ideen om musikalske møder (på italiensk: incontri) er et fællestræk i de tre orkesterstykker af Pelle Gudmundsen-Holmgreen, som her er indspillet på CD af BBC Symphony Orchestra og dirigent Thomas Dausgaard. Det fantastiske hallucinatoriske landskab i titelstykket, som er indspillet live i Royal Albert Hall ved the BBC Proms, møder den pulserende ironi i de to moderne klassikere Symfoni, Antifoni og Mirror II, og tilsammen reflekterer de tre værker komponistens livslange fascination af det absurde.

Læs mere

Repriser

Pelle Gudmundsen-Holmgreen

Denne nye indspilning af Gudmundsen-Holmgreen-værker er fuld af moderne klassikere, som udspringer af komponistens livslange glæde ved det absurde - fra tre skarpe 60’er-værker inspireret af bl.a. Samuel Beckett til nyere værker som CD’ens åbningsværk Trafik, skrevet i 1994 til Athelas Sinfonietta Copenhagen

 

Læs mere

The Green Groves

Peter Bruun

Denne CD præsenterer en samling af komponisten Peter Bruuns mest stemningsfulde kammerværker indspillet af Ensemble MidtVest, som komponisten har tilegnet udgivelsens titelværk "The Green Groves". Bruuns musik har selv i de mest absurde og ekspressive passager en uskyldighed i udtrykket, der normalt hører barndommen til. En uskyldighed, der tilhører folkevisernes og popsangenes verden, men som Peter Bruun får ført over i sin kammermusik ved at fastholde en intensitet og energi i udtrykket, som det er få forundt at have til rådighed.

Læs mere

Værker for sinfonietta

Ole Buck

Da komponisten Ole Buck sidste år fyldte 70, blev han fejret af Athelas Sinfonietta, som spillede to portrætkoncerter for fulde sale. Her fik publikum endelig muligheden for at lære en komponist at kende, som siden 80’erne har levet en nærmest hemmelig kunstnerisk tilværelse. Nu kan Bucks poetiske og transparente sinfoniettaværker, som ofte er stærkt inspireret af naturen, opleves for første gang på CD med Athelas og Jesper Nordin.

Læs mere

Decet & Strygekvartet

Gustav Helsted

"En stærkt søgende kunstner, der vælger sine midler med yderst kræsen smag, og derfor kan synes sær og utilnærmelig". Sådan lød det i samtiden om den danske senromantiker Gustav Helsted. Men i dag klinger Helsteds musik både charmerende og imødekommende, og nu kan bl.a. den symfonisk anlagte Decet opleves for første gang på CD med Randers Kammerorkester og dirigent David Riddell.

 

Læs mere

Symfonier 2 & 6

Per Nørgård

Oplev Oslo Filharmonikernes nye indspilning af Per Nørgårds 2. symfoni, hvor komponisten udfolder sit berømte ”uendelighedsprincip” på euforisk og næsten psykedelisk vis, og hans 6. symfoni, hvor den modne komponist viser sig mere opdagelysten og legende end nogensinde.

"På Oslo Filharmonikernes fremragende indspilninger kan alting høres. Det er mesterligt gjort."  Politiken

Læs mere

Symfonier 4 & 5

Per Nørgård

Her er to af Per Nørgårds mest dramatiske symfonier; den kaotiske og splittede 4. symfoni inspireret af den skizofrene schweiziske kunstner Adolf Wölfli, og den frygtløse 5. symfoni, hvor komponisten synes at tage livtag med voldsomme naturkræfter.

"Musikken er klingende arkitektur formet i tid af en mand, der kan høre og overskue mere end de fleste."  Politiken

 

Læs mere

Nyhederlæs alle nyheder

Nørgård-symfonier på engelsk hitliste

Vores to nye CD'er med symfonier af Per Nørgård ligger for anden uge i træk på Englands liste over bedst sælgende klassiske albums

Læs mere
DR og Dacapo præsenterer nyt klassisk albumformat

Dacapo og DR præsenterer i fællesskab et nyt app-album med fransk cellomusik indspillet af Henrik Dam Thomsen og Ulrich Stærk

Læs mere
Kronos Kvartetten og Theatre of Voices hylder PGH

Kronos Kvartetten, Theatre of Voices og Paul Hillier hylder netop afdøde Pelle Gudmundsen-Holmgreen ved en ekstraordinær koncert på Takkelloftet 9. juli

Læs mere
Prisbelønnet dansk opera udkommer på DVD

Den Jyske Operas opsætning af Thomas Agerfeldt Olesens opera ”The Picture of Dorian Gray” er klar til udgivelse på DVD fredag 24. juni.

Læs mere

Vi leverer CD'er med post til adresser i hele verden - med gratis ekspedition og forsendelse.

Download Top 5

Pelle Gudmundsen-HolmgreenA CC Music Store Solution