English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

Nye udgivelserSe alle

Klaverværker vol. 3

Rued Langgaard

Apokalyptiske og paradisiske drømmesyn møder aforistiske miniaturer af ni små, mærkværdige insekter. Det inciterende billedsprog, vi kender Rued Langgaard (1893-1952) for, sætter sit tydelige præg på denne tredje cd med klaverværker af den umiskendelige danske komponist – inklusive tre premiereindspilninger. Berit Johansen Tange indfanger de gådefulde kræfter, den poetiske ynde og det absurde hysteri, der alle er en del af Langgaards både foruroligende og fortryllende udtryk.

Læs mere

Klaverværker

Niels W. Gade

Niels W. Gade (1817-90), det musikalske fyrtårn i dansk romantik, efterlod sig en række klaverværker, til glæde for både professionelle og amatører. Den armensk-danske pianist Marianna Shirinyan giver her sit bud på et udvalg af disse, når hun spiller Gades poetiske Akvareller, den nærmest orkestralt anlagte Sonate i e-mol, fire chopinske Fantasistykker og den lille Chanson danoise, en charmerende hyldest til den danske folketone.

 

 »Shirinyan er brillant, men får også det mystiske med, der viser, at Niels W. Gade var mere end glat. En dansker, hvis fejl i gåseøjne var, at han ikke var aparte, men fandt sin plads midt i europæisk musikliv« Politiken

Læs mere

Sange

Poul Rovsing Olsen

Poul Rovsing Olsen (1922-82) ønskede, at hans musik kom så tæt på lytteren som muligt. Det hører man på denne intime udgivelse af hans solosange med den succesrige Bruun Hyldig Duo. Som elev af Messiaen fremviser Rovsing Olsens sange både franske og danske indflydelser, mens sangteksterne til gengæld er hentet fra hele Europa med digte af poeter som William Blake, Rainer Maria Rilke, Charles Baudelaire og Steen St. Blicher.

Læs mere

EMP RMX 333 – a tribute to Else Marie Pade (1924-2016)

Else Marie Pade

I 1961 skrev Else Marie Pade (1924-2016) båndkompositionen Etude, som blev mødt med større begejstring blandt anmeldere, end det ellers var den elektroniske musik forundt i Danmark. Som en hyldest til Else Marie Pade har 11 kunstnere på denne CD remixet Etude. Resultaterne er vidt forskellige, men vidner alle om inspirationen fra dansk elektronisk musiks helt store pioner, som insisterede på, at alle lyde er lige meget værd.

 

 »Det er blevet til 11 virkelig lytteværdige stykker samlet på et album, der har vredet Pades værk i overraskende retninger« Politiken

Læs mere

Mignon

Bent Sørensen

Bent Sørensens blide klaverkoncert Mignon – en del af hans Papillons-trilogi – viser stoflig skønhed og melodisk elegance i et tonesprog, der både er modernistisk og nostalgisk. Værket er skrevet til Katrine Gislinge, en af Skandinaviens mest markante pianister, og på denne premiereindspilning akkompagneres hun af Laplands Kammerorkester, dirigeret af John Storgårds. Storgårds, der selv er en anerkendt violinist, fremfører desuden Sørensens to værker for soloviolin, Serenissima og The Lady of Shalott. CD’en byder også på premiereindspilninger af to ensembleværker – den klassisk inspirerede serenade Ständchen og den drilagtigt melodiøse Sinful Songs.

 

 »Udsøgt samling af værker« BBC Music Magazine

Læs mere

Værker for orgel

Carl Nielsen

Carl Nielsen (1865-1931) begyndte først sent at komponere for orgel. Fra de første 29 smaa Præludier for Orgel forfinede han et personligt udtryk, som på samme tid var barokt og meget nielsensk, og som blev fuldbyrdet med hans sidste store værk, den monumentale Commotio. På denne CD fremfører professor Bine Bryndorf Nielsens orgelværker på Nikolaj Kunsthals unikke orgel fra komponistens egen tid. Desuden finder man et udvalg af Salmer og aandelige Sange i selskab med baryton Torsten Nielsen.

 

5/6 Stars "Det er en helt igennem forbilledlig udgivelse – ikke alene på grund af Bryndorfs overbevisende orgelspil, men også fordi hun i det medfølgende hæfte med stor kyndighed guider os gennem de værker, hun spiller." Kristeligt Dagblad

Læs mere

Green Ground

Pelle Gudmundsen-Holmgreen

Denne CD præsenterer en enestående ny værksamling af netop afdøde Pelle Gudmundsen-Holmgreen, skrevet og dedikeret til hans Grammy-vindende venner i Kronos Kvartetten og Theatre of Voices med dirigent Paul Hillier. Med middelalderlige tekster, og med musikalsk inspiration fra det barokke ground-princip og en vis berømt kanon, inviterer Green Ground lytteren på en kaleidoskopisk rejse gennem PGHs verden.

 

6/6 Hjerter ÅRETS BEDSTE ALBUM »Lytterens hat blæses af, når de enkelte værker bliver lagt oven på hinanden – og passer sammen!« Politiken

Læs mere

Incontri

Pelle Gudmundsen-Holmgreen

Ideen om musikalske møder (på italiensk: incontri) er et fællestræk i de tre orkesterstykker af Pelle Gudmundsen-Holmgreen, som her er indspillet på CD af BBC Symphony Orchestra og dirigent Thomas Dausgaard. Det fantastiske hallucinatoriske landskab i titelstykket, som er indspillet live i Royal Albert Hall ved the BBC Proms, møder den pulserende ironi i de to moderne klassikere Symfoni, Antifoni og Mirror II, og tilsammen reflekterer de tre værker komponistens livslange fascination af det absurde.

 

 "Nogle gange gribende smukt. Altid tankevækkende og insisterende på noget så umoderne som den kritiske eftertanke" Berlingske

Læs mere

Repriser

Pelle Gudmundsen-Holmgreen

Denne nye indspilning af Gudmundsen-Holmgreen-værker er fuld af moderne klassikere, som udspringer af komponistens livslange glæde ved det absurde - fra tre skarpe 60’er-værker inspireret af bl.a. Samuel Beckett til nyere værker som CD’ens åbningsværk Trafik, skrevet i 1994 til Athelas Sinfonietta Copenhagen.

 

 "Pelle var ikke »kun« den modvillige komponist" Berlingske

Læs mere

 

NyhederLæs alle nyheder

»Ib Nørholm står som en fornyer«

Ib Nørholm står som en fornyer af den klassiske tradition i efterkrigstidens danske musik. I næste uge opføres hans opera 'The Garden Wall' (1976) i København – Jens Brinckers liner notes fra CD'en 'Tavole per Orfeo' fra 2012 giver en introduktion til den store danske komponist.

Læs mere
»Stilheden kaster sin fortryllelse over Sørensens musik«

Med albummet 'Mignon' viser Bent Sørensen sig som en i allerhøjeste grad moderne stemme, der rummer både det absolutte nu og en snigende nostalgi. Andrew Mellor har skrevet liner notes til den nye udgivelse.

Læs mere
»Else Marie Pades betydning kan ikke overvurderes«

På albummet 'EMP RMX 333' remixer 11 elektroniske kunstnere Else Marie Pade – en oplagt måde at hylde den elektroniske pionér på, fortæller Henrik Marstal, som tog initiativ til CD’en.

Læs mere
Grammy-nominering til Dacapo

Dacapo er med i opløbet om de amerikanske Grammy-priser.

Læs mere

CD Top-5

1. Symfonierne (DVD)
Ludwig van Beethoven

2. Herbert Blomstedt dirigerer DR Symfoniorkestret
Schubert & Bruckner

3. Wood Works (CD)

4. Romantiske violinkoncerter
N.W. Gade, Lange-Müller, Langgaard

5. Symfoni nr. 2 The Earth Anew
Sunleif Rasmussen

Download Top-5

1. Wood Works (CD)

2. Symfonier 2 & 6
Per Nørgård

3. Symfonier 4 & 5
Per Nørgård

4. Symfoni nr. 2 The Earth Anew
Sunleif Rasmussen

5. Værker for sinfonietta
Ole Buck

Dacapo er støttet afA CC Music Store Solution