English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi
e-maerket

Nye udgivelserse alle

Klaverkvartetter 1 & 2

Friedrich Kuhlau

Friedrich Kuhlaus to første klaverkvartetter er sjælfulde og velklingende hovedværker fra den dansk-tyske komponists mest kreative - og produktive - årti. Her er kvartetterne indspillet på CD af den prisbelønnede unge Copenhagen Piano Quartet, som præsenterer udgivelsen i anledning af deres debut fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

 

Se video

Læs mere

Symfonier 5 og 6

Carl Nielsen

Danmarks store symfoniker og nationalkomponist Carl Nielsen søgte nye musikalske veje helt frem til sin død. På denne indspilning med New York Philharmonic og chefdirigent Alan Gilbert kastes nyt lys på de to symfonier, som fuldender billedet af den danske nationalkomponists kunstneriske udvikling.

 

"If you like your Nielsen big, bold, and gutsy, then this is the cycle you need to own." 10/10 Classics Today

 

 

Læs mere

Sange for kor

Carl Nielsen

"Det er underligt, at naar jeg skriver disse letfattelige, enkle Melodier er det som om det slet ikke er mig der komponerer; det er som om det var det danske Folk som ønsker noget igennem mig." Sådan sagde Carl Nielsen, der blev en lidenskabelig fornyer af den danske sangtradition med sine flere hundrede kunst- og fællessange. På denne nye indspilning præsenterer Ars Nova Copenhagen et udvalg af Nielsens mest elskede, folkelige sange fra Højskolesangbogen i firstemmig a cappella-udsættelse af komponistens egen klaversats.

 

"Ars Nova synger med smuk balance og perfekt klanglig egalitet."
 Politiken


DR P2 UGENS ALBUM uge 5

 

Læs mere

Wood Works (CD)

P2 PRISEN 2015 - ÅRETS DANSKE CD-UDGIVELSE

Den Danske Strygekvartets store kærlighed til traditionel folkemusik er snart lige så kendt som kvartettens fornemme greb om det klassiske repertoire. Her er albummet "Wood Works", som præsenterer de fire strygeres egne arrangementer af yndlingsmelodierne - bl.a. det 400 år gamle brudestykke fra Fanø, som i en videooptagelse er nået vidt omkring på YouTube og Vimeo med over 50.000 afspilninger.


"Et gysende smukt album" Klassisk

 
Se video trailer

 

Læs mere

Symfonier 1 og 4

Carl Nielsen

"Hensynsløs, men uskyldig – som et barn, der leger med dynamit." Sådan blev Carl Nielsens Symfoni Nr. 1 beskrevet i den danske presse ved uropførelsen i 1894.  Denne anmelderroste serie med New York Philharmonic og chefdirigent Alan Gilbert viser Nielsen som en af de mest rå og dynamiske komponister fra den tidlige modernisme. På CD'en her kombineres komponistens imponerende symfoniske debutværk med den banebrydende fjerde symfoni, "Det uudslukkelige".

"The most thrilling of modern accounts" Gramophone

 

Se videoer

Læs mere

Symfonier 1 & 8

Per Nørgård

Med denne premiereindspilning kaster Wiener Filharmonikerne nyt lys på nordisk musiks mest visionære stemme og en af vor tids største symfonikere, komponisten Per Nørgård (f. 1932). Under ledelse af finske Sakari Oramo er disse opførelser af Nørgårds symfonier nr. 1 og 8 - to symfoniske milepæle skrevet med næsten seks årtiers mellemrum - det legendariske orkesters første indspilning nogensinde af ny nordisk musik.

 

"Som en skabelse, en smuk fødsel, en omvendt naturkatastrofe."  Berlingske

"Cd’en er en rejse fra mørke til lys. Fra sort strenghed til glitrende leg...    Politiken

Læs mere

Strygekvartetter Vol. 3

Rued Langgaard

Her er den tredje og sidste udgivelse i Dacapos prisbelønnede CD-serie med alle Rued Langgaards strygekvartetter, som netop har indbragt danske Nightingale String Quartet prisen som 'Young Artist of the Year' ved årets Gramophone Awards. Udgivelsen byder bl.a. på den længe ventede premiereindspilning af Langgaards allerførste kvartet fra 1914, som den følsomme komponist selv kasserede – og måtte rekonstruere helt efter hukommelsen, da han alligevel fortrød.

 "Hvornår har det lige lydt så dejligt?... Et sæt, som vil stå som det ultimative mange år frem Berlingske

 

Se CD trailer

Læs mere

Black Box Music

Simon Steen-Andersen

VINDER AF NORDISK RÅDS MUSIKPRIS 2014


Her er komponisten Simon Steen-Andersens overraskende, energiske, højlydte og dybt underholdende værk Black Box Music, som netop har modtaget Nordisk Råds Musikpris. En dekonstruktion af traditionelt musikdrama. som involverer stemmegafler, fingerknipsen, elastikker og konstruktionen af en musikalsk maskine i den sorte boks...


"Black Box Music tryllebinder med en ustyrlig craziness; det er humoristisk, fuld af charme og sprudlende opfinderi." Nordisk Råd

 

Læs mere

Vi leverer CD'er med post til adresser i hele verden - med gratis ekspedition og forsendelse.

Nyhederlæs alle nyheder

Seeing New Music - Ny bog af Dacapos grafiske designer

Dacapos grafiske designer Denise Burt udgiver en bog med nogle af sine flotteste covers og historierne bag dem

Læs mere
Ny video: Copenhagen Piano Quartet spiller Kuhlau

Se præsentationsvideoen for Copenhagen Piano Quartet's debut-CD med klaverkvartetter af Friedrich Kuhlau

Læs mere
Prisvindende kvartet klar til debutkoncert med CD-release

Når Copenhagen Piano Quartet debuterer fra konservatoriet 11. februar, præsenterer vi ensemblets første CD-udgivelse

Læs mere
Topkarakter til Nielsen-symfonier

Amerikanske Classics Today giver topkarakteren 10/10 for New York Philharmonics indspilning af Nielsens 5. og 6. symfoni.

Læs mere

CD Top 5

1. Wood Works (CD)

2. Symfonier 5 og 6
Carl Nielsen

3. 45 symfonier
W.A. Mozart

4. Sange for kor
Carl Nielsen

5. Early & Late
Various

Download Top 5

1. Symfonier 5 og 6
Carl Nielsen

2. Wood Works (CD)

3. Marimbakoncerter
Anders Koppel

4. Sange for kor
Carl Nielsen

5. Early & Late
Various


A CC Music Store Solution