English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi
e-maerket

Nye udgivelserse alle

Repriser

Pelle Gudmundsen-Holmgreen

Denne nye indspilning af Gudmundsen-Holmgreen-værker er fuld af moderne klassikere, som udspringer af komponistens livslange glæde ved det absurde - fra tre skarpe 60’er-værker inspireret af bl.a. Samuel Beckett til nyere værker som CD’ens åbningsværk Trafik, skrevet i 1994 til Athelas Sinfonietta Copenhagen

 

Læs mere

Værker for sinfonietta

Ole Buck

Da komponisten Ole Buck sidste år fyldte 70, blev han fejret af Athelas Sinfonietta, som spillede to portrætkoncerter for fulde sale. Her fik publikum endelig muligheden for at lære en komponist at kende, som siden 80’erne har levet en nærmest hemmelig kunstnerisk tilværelse. Nu kan Bucks poetiske og transparente sinfoniettaværker, som ofte er stærkt inspireret af naturen, opleves for første gang på CD med Athelas og Jesper Nordin.

Læs mere

Decet & Strygekvartet

Gustav Helsted

"En stærkt søgende kunstner, der vælger sine midler med yderst kræsen smag, og derfor kan synes sær og utilnærmelig". Sådan lød det i samtiden om den danske senromantiker Gustav Helsted. Men i dag klinger Helsteds musik både charmerende og imødekommende, og nu kan bl.a. den symfonisk anlagte Decet opleves for første gang på CD med Randers Kammerorkester og dirigent David Riddell.

 

Læs mere

Symfonier 2 & 6

Per Nørgård

Oplev Oslo Filharmonikernes nye indspilning af Per Nørgårds 2. symfoni, hvor komponisten udfolder sit berømte ”uendelighedsprincip” på euforisk og næsten psykedelisk vis, og hans 6. symfoni, hvor den modne komponist viser sig mere opdagelysten og legende end nogensinde.

"På Oslo Filharmonikernes fremragende indspilninger kan alting høres. Det er mesterligt gjort."  Politiken

Læs mere

Symfonier 4 & 5

Per Nørgård

Her er to af Per Nørgårds mest dramatiske symfonier; den kaotiske og splittede 4. symfoni inspireret af den skizofrene schweiziske kunstner Adolf Wölfli, og den frygtløse 5. symfoni, hvor komponisten synes at tage livtag med voldsomme naturkræfter.

"Musikken er klingende arkitektur formet i tid af en mand, der kan høre og overskue mere end de fleste."  Politiken

 

Læs mere

Me Quitte

Niels Rønsholdt

I værket Me Quitte sender komponisten Niels Rønsholdt en parisisk kærlighedssang ind i et kabinet af troldspejle, som forvandler godt til ondt, gør kærligheden destruktiv og skønheden frastødende.
 

"Et lige så forfinet som passioneret og intelligent bud på, hvordan begær og lidenskab stadig kan sættes i musik og scene, så det både bliver overbevisende og uafrysteligt." Weekendavisen

 

Læs mere

Herbert Blomstedt dirigerer DR Symfoniorkestret

Schubert & Bruckner

Den særlige kemi mellem den store svenske dirigent Herbert Blomstedt og DR SymfoniOrkestret er frugten af et enestående kunstnerisk samarbejde i Nordens musikliv. Blomstedt var DR SymfoniOrkestrets første chefdirigent, og er i dag dets æresdirigent – og samarbejdet er nu på vej ind i sit syvende årti !

I anledning af, at Herbert Blomstedt modtager Léonie Sonnings Musikpris 2016 udsender DR SymfoniOrkestret og dets venneforening en ny DVD, hvor man kan opleve den svenske mester dirigere to symfonier af Schubert og Brucker optaget live i Roskilde Domkirke.

 

"En sprudlende introduktion til det at høre stor musik. De 80 minutter flyver afsted." JCKlassisk

Læs mere

Saul og David

Carl Nielsen

Denne DVD er et vidnesbyrd om den spektakulære nyopsætning af Carl Nielsens dramatiske debutopera Saul og David fra 1901, som var Det Kongelige Teaters fejring af komponistens 150 års jubilæum i 2015.

Fortællingen om Kong Saul, der lider af indædt jalousi over den unge David, som har vundet folkets gunst ved at nedkæmpe kæmpen Goliat, er instrueret på original vis af den anerkendte engelske instruktør og Nielsen-entusiast David Pountney, der bringer den bibelske historie ind i vor tid med både psykologiske og politiske undertoner. I hovedrollerne er bl.a. Johan Reuter, Niels-Jørgen Riis og Ann Petersen.


Man bør gribe chancen for at opleve denne opdatering af et Carl Nielsen-værk, der ofte undervurderes. ” Politiken

"Johan Reuter er overvældende god i hvad der meget vel kan blive hans livs rolle.” Opernwelt

Der synges og spilles enestående klangfuldt.” Berlingske

 

 

Læs mere

Nyhederlæs alle nyheder

Kronos Kvartetten og Theatre of Voices hylder PGH

Theatre of Voices og Paul Hillier hylder Pelle Gudmundsen-Holmgreen sammen med Kronos Kvartetten, som kommer ekstraordinært til København 9. juli

Læs mere
Prisbelønnet dansk opera udkommer på DVD

Den Jyske Operas opsætning af Thomas Agerfeldt Olesens opera ”The Picture of Dorian Gray” er klar til udgivelse på DVD fredag 24. juni.

Læs mere
To nye udgivelser med Athelas Sinfonietta Copenhagen

Ved KLANG Festivalens afslutningskoncert fredag 17. juni præsenterer Athelas Sinfonietta to nye CD-udgivelser med musik af Pelle Gudmundsen-Holmgreen og Ole Buck

Læs mere
Glemt dansk senromantik for første gang på CD

Randers Kammerorkester præsenterer ny CD og nodeudgivelse med musik af senromantikeren Gustav Helsted på Den Sorte Diamant i København

Læs mere

Vi leverer CD'er med post til adresser i hele verden - med gratis ekspedition og forsendelse.

Download Top 5


A CC Music Store Solution