English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi
e-maerket

Nye udgivelserse alle

Symfoni nr. 2 The Earth Anew

Sunleif Rasmussen

Den prisvindende færøske komponist Sunleif Rasmussens symfoni nr. 2 er komponeret som en livscyklus over den oldnordiske myte om livets træ, Yggdrasil. Denne premiereindspilning vidner om Rasmussens stærke, kunstneriske partnerskab med den finske dirigent John Storgårds og Helsinki Filharmoniske Orkester foruden de to sangsolister Bo Skovhus og Cyndia Seden omgivet af to imponerende finske mandskor.

Enormously refined and impressively orchestrated" 
Hufvudstadsbladet (concert review)

Læs mere

Incontri

Pelle Gudmundsen-Holmgreen

Ideen om musikalske møder (på italiensk: incontri) er et fællestræk i de tre orkesterstykker af Pelle Gudmundsen-Holmgreen, som her er indspillet på CD af BBC Symphony Orchestra og dirigent Thomas Dausgaard. Det fantastiske hallucinatoriske landskab i titelstykket, som er indspillet live i Royal Albert Hall ved the BBC Proms, møder den pulserende ironi i de to moderne klassikere Symfoni, Antifoni og Mirror II, og tilsammen reflekterer de tre værker komponistens livslange fascination af det absurde.

Læs mere

Green Ground

Pelle Gudmundsen-Holmgreen

Denne CD præsenterer en enestående ny værksamling af netop afdøde Pelle Gudmundsen-Holmgreen, skrevet og dedikeret til hans GRAMMY®-vindende venner i Kronos Kvartetten og Theatre of Voices med dirigent Paul Hillier. Med middelalderlige tekster, og med musikalsk inspiration fra det barokke ground-princip og en vis berømt kanon, inviterer Green Ground lytteren på en kaleidoskopisk rejse gennem PGHs verden.

 

Læs mere

Repriser

Pelle Gudmundsen-Holmgreen

Denne nye indspilning af Gudmundsen-Holmgreen-værker er fuld af moderne klassikere, som udspringer af komponistens livslange glæde ved det absurde - fra tre skarpe 60’er-værker inspireret af bl.a. Samuel Beckett til nyere værker som CD’ens åbningsværk Trafik, skrevet i 1994 til Athelas Sinfonietta Copenhagen

 

Læs mere

Decet & Strygekvartet

Gustav Helsted

"En stærkt søgende kunstner, der vælger sine midler med yderst kræsen smag, og derfor kan synes sær og utilnærmelig". Sådan lød det i samtiden om den danske senromantiker Gustav Helsted. Men i dag klinger Helsteds musik både charmerende og imødekommende, og nu kan bl.a. den symfonisk anlagte Decet opleves for første gang på CD med Randers Kammerorkester og dirigent David Riddell.

 

Læs mere

Symfonier 2 & 6

Per Nørgård

Oplev Oslo Filharmonikernes nye indspilning af Per Nørgårds 2. symfoni, hvor komponisten udfolder sit berømte ”uendelighedsprincip” på euforisk og næsten psykedelisk vis, og hans 6. symfoni, hvor den modne komponist viser sig mere opdagelysten og legende end nogensinde.

"På Oslo Filharmonikernes fremragende indspilninger kan alting høres. Det er mesterligt gjort."  Politiken

Læs mere

Symfonier 4 & 5

Per Nørgård

Her er to af Per Nørgårds mest dramatiske symfonier; den kaotiske og splittede 4. symfoni inspireret af den skizofrene schweiziske kunstner Adolf Wölfli, og den frygtløse 5. symfoni, hvor komponisten synes at tage livtag med voldsomme naturkræfter.

"Musikken er klingende arkitektur formet i tid af en mand, der kan høre og overskue mere end de fleste."  Politiken

 

Læs mere

Nyhederlæs alle nyheder

Oktober-tilbud Nielsen og Wood Works med Den Danske Strygekvartet

I oktober måned vil det være muligt at købe værker af Den Danske Strygekvartet til en reduceret pris. Dacapo tilbyder 33% rabat på udgivelserne Wood Works samt Carl Nielsens samlede strygekvartetter.

Læs mere
Blomstedt-DVD modtager amerikansk Bruckner-hæder

Dacapos DVD-udgivelse med Herbert Blomstedt, som dirigerer DR Symfoniorkestret i Bruckners og Schuberts 7. symfonier, er blevet udnævnt til 'Video of the Year' af det amerikanske Bruckner Society of America.

Læs mere
Lars Møller og “ReWrite of Spring” nomineret til DMA Jazz 2016

Lars Møller og ReWrite of Spring er nomineret til Danish Music Award Jazz 2016 i kategorierne ‘årets danske jazzkomponist’ og ‘årets danske jazzudgivelse’.

Læs mere
Nørgård-symfonier på engelsk hitliste

Vores to nye CD'er med symfonier af Per Nørgård ligger for anden uge i træk på Englands liste over bedst sælgende klassiske albums

Læs mere

Vi leverer CD'er med post til adresser i hele verden - med gratis ekspedition og forsendelse.

CD Top 5

1. Sfærernes musik
Rued Langgaard

2. Wood Works (CD)

3. Strygekvartetter Vol. 3
Rued Langgaard

4. Symfonierne
Rued Langgaard

5. Symfoni nr. 2 The Earth Anew
Sunleif Rasmussen

Download Top 5

1. Symfoni nr. 2 The Earth Anew
Sunleif Rasmussen

2. Sfærernes musik
Rued Langgaard

3. Symfonierne
Rued Langgaard

4. Messis
Rued Langgaard

5. Wood Works (CD)


A CC Music Store Solution