English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi
e-maerket

Nye udgivelserse alle

EMP RMX 333 – a tribute to Else Marie Pade (1924-2016)

Else Marie Pade

»Den første lyd sættes i gang, gribes af den næste, der gribes af den næste etc. i et stærkt crescendo.« I 1961 skrev Else Marie Pade (1924-2016) båndkompositionen Etude, som blev mødt med større begejstring blandt anmeldere, end det ellers var den elektroniske musik forundt i Danmark. 333 sekunder langt er værket, og som en hyldest til Else Marie Pade har 11 kunstnere på denne CD remixet Etude – alle 11 remix har samme varighed som originalen. Resultaterne er vidt forskellige, men vidner alle om inspirationen fra dansk elektronisk musiks helt store pioner, som insisterede på, at alle lyde er lige meget værd.

Læs mere

Mignon

Bent Sørensen

Bent Sørensens blide klaverkoncert Mignon – en del af hans Papillons-trilogi – viser stoflig skønhed og melodisk elegance i et tonesprog, der både er modernistisk og nostalgisk. Værket er skrevet til Katrine Gislinge, en af Skandinaviens mest markante pianister, og på denne premiereindspilning akkompagneres hun af Laplands Kammerorkester, dirigeret af John Storgårds. Storgårds, der selv er en anerkendt violinist, fremfører desuden Sørensens to værker for soloviolin, Serenissima og The Lady of Shalott. CD’en byder også på premiereindspilninger af to ensembleværker – den klassisk inspirerede serenade Ständchen og den drilagtigt melodiøse Sinful Songs.

Læs mere

Værker for orgel

Carl Nielsen

Carl Nielsen (1865-1931) begyndte først sent at komponere for orgel. Fra de første 29 smaa Præludier for Orgel forfinede han et personligt udtryk, som på samme tid var barokt og meget nielsensk, og som blev fuldbyrdet med Nielsens sidste store værk, den monumentale Commotio. På denne CD fremfører professor Bine Bryndorf Nielsens orgelværker på Nikolaj Kunsthals unikke orgel fra komponistens egen tid. Desuden finder man et udvalg af Salmer og aandelige Sange i selskab med baryton Torsten Nielsen.

Læs mere

Symfonierne (DVD)

Ludwig van Beethoven

Den spanske dirigent Rafael Frühbeck de Burgos (1933-2014) afrundede en stor, international karriere med to travle og frugtbare år som chefdirigent for DR SymfoniOrkestret. Med en række spektakulære liveoptagelser fra DR Koncerthuset kommer vi helt tæt på både dirigent og orkester i en dramatisk fortolkning af alle Beethovens ni symfonier samt Berlioz’ Symphonie fantastiqueRichard Strauss’ Eine Alpensinfonie og Joaquín Rodrigos populære Concierto de Aranjuez.

Findes også på blu-ray.

Læs mere

Symfoni nr. 2 The Earth Anew

Sunleif Rasmussen

Den prisvindende færøske komponist Sunleif Rasmussens symfoni nr. 2 er komponeret som en livscyklus over den oldnordiske myte om livets træ, Yggdrasil. Denne premiereindspilning vidner om Rasmussens stærke, kunstneriske partnerskab med den finske dirigent John Storgårds og Helsinki Filharmoniske Orkester foruden de to sangsolister Bo Skovhus og Cyndia Seden omgivet af to imponerende finske mandskor.

Enormously refined and impressively orchestrated" 
Hufvudstadsbladet (concert review)

Læs mere

Green Ground

Pelle Gudmundsen-Holmgreen

Denne CD præsenterer en enestående ny værksamling af netop afdøde Pelle Gudmundsen-Holmgreen, skrevet og dedikeret til hans GRAMMY®-vindende venner i Kronos Kvartetten og Theatre of Voices med dirigent Paul Hillier. Med middelalderlige tekster, og med musikalsk inspiration fra det barokke ground-princip og en vis berømt kanon, inviterer Green Ground lytteren på en kaleidoskopisk rejse gennem PGHs verden.

 

Læs mere

Incontri

Pelle Gudmundsen-Holmgreen

Ideen om musikalske møder (på italiensk: incontri) er et fællestræk i de tre orkesterstykker af Pelle Gudmundsen-Holmgreen, som her er indspillet på CD af BBC Symphony Orchestra og dirigent Thomas Dausgaard. Det fantastiske hallucinatoriske landskab i titelstykket, som er indspillet live i Royal Albert Hall ved the BBC Proms, møder den pulserende ironi i de to moderne klassikere Symfoni, Antifoni og Mirror II, og tilsammen reflekterer de tre værker komponistens livslange fascination af det absurde.

Læs mere

Repriser

Pelle Gudmundsen-Holmgreen

Denne nye indspilning af Gudmundsen-Holmgreen-værker er fuld af moderne klassikere, som udspringer af komponistens livslange glæde ved det absurde - fra tre skarpe 60’er-værker inspireret af bl.a. Samuel Beckett til nyere værker som CD’ens åbningsværk Trafik, skrevet i 1994 til Athelas Sinfonietta Copenhagen

 

Læs mere

DACAPOS STORE JULEUDSALG

Nyhederlæs alle nyheder

Grammy-nominering til Dacapo

Dacapo er med i opløbet om de amerikanske Grammy-priser.

Læs mere
Flere juletilbud: Spar 33 % på udvalgte album

Dacapo udvider juletilbuddene: Ud over rabatten på en række bokssæt har vi nu også skåret en tredjedel af prisen på et udvalg af anmelderroste album – og vi tilbyder som altid fri levering. Tilbuddet gælder indtil 31. december.

Læs mere
Juletilbud: Spar 33 % på en række bokssæt

Frem til jul har vi skåret en tredjedel af prisen på en række bokssæt med flere timers musik til cd-afspilleren – og vi har altid fri levering. Tilbuddet gælder indtil 31. december.

Læs mere
Spanske roser til Beethoven-bokssæt

Spaniens største avis, El País, skriver, at Frühbeck de Burgos' Beethoven-fortolkning "fæstner sig i hukommelsen for bestandig".

Læs mere

Vi leverer CD'er med post til adresser i hele verden - med gratis ekspedition og forsendelse.

CD Top 5

1. Symfonierne (DVD)
Ludwig van Beethoven

2. Herbert Blomstedt dirigerer DR Symfoniorkestret
Schubert & Bruckner

3. Wood Works (CD)

4. Romantiske violinkoncerter
N.W. Gade, Lange-Müller, Langgaard

5. Symfoni nr. 2 The Earth Anew
Sunleif Rasmussen

Download Top 5

1. Wood Works (CD)

2. Symfonier 2 & 6
Per Nørgård

3. Symfonier 4 & 5
Per Nørgård

4. Symfoni nr. 2 The Earth Anew
Sunleif Rasmussen

5. Værker for sinfonietta
Ole Buck


A CC Music Store Solution