English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi
e-maerket

Nye udgivelserse alle

Sneklokker

Bent Sørensen

Denne premiereindspilning af Bent Sørensens stemningsfulde vokalværk Sneklokker fører lytteren gennem et næsten overnaturligt landskab af menneskestemmer, som væves sammen med klangen af kirkeklokker. Udgivelsen, som er indspillet af DR VokalEnsemblet og dirigent Paul Hillier, byder desuden på en række kirkelige og verdslige korværker af Sørensen til lyrik af førende danske digtere fra både romantikken og nutiden.


"Grænsebrydende og intim længselskunst"  Information

 

Se video trailer

 

 

Læs mere

MANIFEST - But There's No Need To Shout

Simon Christensen

Simon Christensens strygekvartet "MANIFEST – But There’s No Need To Shout" er på én gang radikal og stilfærdig. Komponisten bruger udelukkende de fire strygeres løse strenge, stemt om i mikro-intervaller, og kombinationen af de rige overtoneverdener og de fyldigt dissonerende akkorder giver en enestående, mørk og glansfuld lyd, som i ét ubrudt stræk kan opleves på denne premiereindspilning.

 

Se videoportræt af komponisten

Læs mere

Saul og David

Carl Nielsen

Denne DVD er et vidnesbyrd om den spektakulære nyopsætning af Carl Nielsens dramatiske debutopera Saul og David fra 1901, som var Det Kongelige Teaters fejring af komponistens 150 års jubilæum i 2015.

Fortællingen om Kong Saul, der lider af indædt jalousi over den unge David, som har vundet folkets gunst ved at nedkæmpe kæmpen Goliat, er instrueret på original vis af den anerkendte engelske instruktør og Nielsen-entusiast David Pountney, der bringer den bibelske historie ind i vor tid med både psykologiske og politiske undertoner. I hovedrollerne er bl.a. Johan Reuter, Niels-Jørgen Riis og Ann Petersen.


Man bør gribe chancen for at opleve denne opdatering af et Carl Nielsen-værk, der ofte undervurderes. ” Politiken

"Johan Reuter er overvældende god i hvad der meget vel kan blive hans livs rolle.” Opernwelt

Der synges og spilles enestående klangfuldt.” Berlingske

 

 

Læs mere

Carl Nielsen sunget af DRs kor

I denne samling Nielsen-sange, sunget af DR VokalEnsembletDR PigeKoretDR BørneKoret og DR JuniorKoret, er både korudgaver af komponistens mest kendte sange og mere sjældne eller ligefrem ukendte korsange. Hør bl.a. komponistens flotte – men i dag helt glemte – bud på en ny dansk nationalsang, en håndfuld smukke mandskor-satser og en række flerstemmige sange for børne- og pigekor. Korene dirigeres af Michael SchønwandtPhillip Faber og Susanne Wendt.

Læs mere

Danish Romantic Piano Trios

Gade, Lange-Müller & Langgaard

Denne CD er debutalbum for Den Danske Klavertrio - et nyt, dansk ensemble bestående af tre af Danmarks fineste, klassiske solister Katrine Gislinge, Toke Møldrup og Lars Bjørnkjær. De tre musikere præsenterer deres fælles, store kærlighed, nemlig en samling danske, romantiske værker af Niels W. Gade, Peter Lange-Müller og Rued Langgaard.

"Det, der er så betagende ved den nye danske trios spil, er den følsomhed og porøsitet der lader musikken trænge frem af revner og sprækker (...) Klang og udtryk formes efter musikken, og også det er med til at gøre indspilningen til en oplevelse."   Politiken

 

 

Læs mere

Samlede orgelværker

Dietrich Buxtehude

Organist og professor Bine Bryndorfs prisvindende serie med Dietrich Buxtehudes samlede orgelværker er en enestående musikalsk rejse i den danskfødte barokmesters fodspor, hvor komponistens fabulerende stylus phantasticus udforskes gennem fem historiske orgelers klang. Nu udkommer serien for første gang samlet i en ekslusiv 6 CD-boks.


"Bine Bryndorf’s excellent taste in registration, articulation and sense of musical line really illuminate the music from within ... Highly recommended
."   BBC Music Magazine

"Bryndorf proves an elegant stylist, using the full range of the instruments. Impressive!"
 Classic FM

Læs mere

Maskarade

Carl Nielsen

Carl Nielsen's populære komedieopera Maskarade har siden førsteopførelsen i 1906 haft særstatus på den danske nationalscene. Med denne nye indspilning leder Michael Schønwandt et hold af vor generations bedste Nielsen-sangere og DR SymfoniOrkestret gennem det på én gang festlige og rørende plot. Der er tale om den første studieindspilning af Maskarade i vort årtusinde, og optagelsen er lavet i surround sound i Koncerthusets ideelle indspilningsakustik.

 

Se trailer

Læs mere

Værker for bratsch

Axel Borup-Jørgensen

På denne CD er bratschen i centrum, og man kan man opleve, hvordan komponisten Axel Borup-Jørgensen (1924-2012) forstod at udnytte hele spektret i instrumentets mørke klang, fra det sangbare til det mørkt snerrende. CD'en er indspillet af en samling af Danmarks førende fortolkere af ny musik med bratschisten Anette Slaatto i centrum blandt navne Christina Bjørkøe, Signe Asmussen, Helge Slaatto, Mathias Reumert og EKKOZONE.

 

Læs mere

Nyhederlæs alle nyheder

Ny video: Sneklokker CD trailer

Se vores video trailer om indspilningen af Bent Sørensens "Sneklokker" i Koncerthuset med DR VokalEnsemblet og dirigent Paul Hillier.

Læs mere
Ny dansk trio præsenterer debutalbum i New York og København

Katrine Gislinge, Toke Møldrup og Lars Bjørnkjær har fundet sammen i Den Danske Klavertrio, som præsenterer sit debutalbum på Den Hirschsprungske Samling og i Carnegie Hall

Læs mere
Lars Møller modtager H.C. Lumbye-prisen

Komponisten, dirigenten og saxofonisten Lars Møller er netop blevet tildelt H.C. Lumbye/Agerby legatet for bl.a. sin jazzsuite ”ReWrite of Spring”, som Dacapo udgav på CD i september.

Læs mere
Nørgård og Wienerne hyldet i London

"Nørgård har beriget vores liv med sin kunst", sagde Wiener Filharmonikernes leder ved dette års Gramophone Awards ceremoni i London

Læs mere

Vi leverer CD'er med post til adresser i hele verden - med gratis ekspedition og forsendelse.

CD Top 5

Download Top 5

1. Maskarade
Carl Nielsen

2. Wood Works (CD)

3. Symfonier 1 & 8
Per Nørgård

4. ReWrite of Spring
Lars Møller

5. Sounds Like You
Bent Sørensen | Peter Asmussen


A CC Music Store Solution